BIY AD

5 Ekim 2010 Salı

Üçte Üç: Gençler (Oğuz Yenihayat)

WNBA yıldızlarını ve Avrupalı transferlerini değerlendirdikten sonra şimdi genç oyuncuların sırası. Yalnız ilk etapta söylediğimizin dışında, İlayda'nın yerine Balım'ı tanıtıyor bizler için Oğuz Yenihayat. Hazırlık maçlarında beğeni kazanan Ayşe Cora, Olcay Çakır ve Balım Akbulak 3 büyüklerin kadrosunda kendilerine forma şansı ararken birçok tecrübeli yıldızla birlikte antrenman yapma şansına sahipler. Bu genç hanımları, en iyi tanıyanlardan biri olan Oğuz Yenihayat'ın kaleminden, biraz daha yakından tanıyalım:

Ayşe Cora (1993-Beşiktaş)

Beşiktaş Kulübü'nün son yıllarda yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Migros altyapısından Beşiktaş'a gelen ve o yıllarda süratı ve hırsıyla dikkat çekmeyi başaran Ayşe skorer kimliğini ise hemen hemen tüm maçlarda ortaya çıkartabiliyor. Düne kadar sadece altyapıda izleyebildiğimiz Ayşe, bir kaç yıldır A takımda da ciddi süreler alıyor. Geçtiğimiz sezon aldığı dakikaları iyi değerlendiren milli oyuncu, bu sezonda başta A takım olmak üzere genç takımda da kendisinden çok şey beklenen sporcuların başında geliyor. Peki Ayşe Cora nasıl oyuncudur sorusunun cevabı ise oldukça net. Saha içerisindeki hırsı, sürati ve kuvvetli penetreleri Ayşe'yi tanımlayan özelliklerden bazıları. Oyun konsantrasyonu iyi olmasına rağmen bazı zamanlarda 'duracağı' noktayı bilememesi ise gençlik ateşinden kaynaklanıyor olsa gerek. Ayşe, bu açığını A takımla düzeltebilirse (düzelteceğine inananlardanım) Beşiktaş için özellikle de Türk basketbolu için önemli skorerlerden olabilir.


Olcay Çakır (1993-Fenerbahçe)

Manisa'dan Fenerbahçe'ye gelerek Türk basketboluna kazandırılan Olçay Çakır, atletik özelikleriyle rakiplerine ağır basıyor. Ribaundlara da katkı yapabilen ender kısa oyunculardan biri olan Olcay, saha görüşü ve isabetli paslarıyla da dikkat çekiyor. Bir guarda göre uzun boyu ve süratı, özelliklerde altyapılardaki rakipleri karşısında ciddi bir avantaj olarak gözükse de henüz A takım seviyesinden neler yapabileceği bir soru işareti. Olcay, A takımla idmanlara çıkıp hazırlık maçlarında neler yapılabileceği merak edilse de şu zamanda Fenerbahçe'nin 12 kişilik efsane kadrosunda yer bulabilmesi oldukça zor. Olcay'ın TKBL'de bu sene alacağı süreleri verimli kullanması çok önemli. Genç takımdan A takıma geçiş dönemini en az hasarla atlatmayı başarırsa ve sahip olduğu özelliklerine dış şutu da eklediği takdirde Türk basketbolu ender uzun guardlarından birini kazanmış olacaktır.

Balım Akbulak (1993-Galatasaray)

3 sene önce İzmir DSİ'den Galatasaray'a gelen Balım, yıldız takım seviyesinde 4-5, genç takım seviyesinde 3-4, geçtiğimiz seneden itibarenden de 2-3 numaralı pozisyonda görev yapıyor. Kısa zaman içerisinde 5 numaradan 2 numaraya kadar kayabilen Balım, Ayşe Cora gibi hırsıyla dikkat çekiyor. Orta mesafe şutu ve ribaund kabiliyeti ona pozitif katkı sağlarken, hırsıyla da bu sezonun hazırlık kampında Ceyhun Yıldızoğlu'nun dikkatini çekti. Ceyhun Yıldızoğlu'nun yanı sıra taraftarın da dikkatini çeken sarı kırmızılılar son yıllarda A takıma kazandırılan oyuncuların mutluluğunu taşıyor. Hazırlık turnuvalarında ciddi süreler alan genç oyuncu da Fenerbahçe gibi Galatasaray'ın da geniş kadro rotasyonunda süre bulması zor gibi gözüküyor. Olcay ve Ayşe Cora'nın Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Şampiyonası tecrübesinin yanında Balım'ın sadece milli takım kamplarına katılmış olması tecrübe eksikliğini de gözler önüne seriyor.

Hem fotoğraflar hem de keyifli yazısı için, fazlaca yorduğumuz Oğuz Yenihayat'a teşekkürlerimizi yolluyoruz.

Hiç yorum yok: