BIY AD

8 Ekim 2009 Perşembe

Phoenix Finali Evine Taşıdı

WNBA final serisinde 4. maç dün gece oynandı.Phoenix Mercury deplasmanda aldığı galibiyet ile seride durumu 2-2'ye getirdi ve şampiyonluk maçını evine taşıdı. Mercury durumun ciddiyetinin farkındaydı ve 90-77 ile rakibini geçerek işlerini şansa bırakmadılar.

İlk periyodun ilk 5 dakikasının final ciddiyeti ile oynandığı söylenemez aslında, savunmanın çok düşük olduğu bu dönemde skor dengede gitse de bu oyun tarzını çok seven Phoenix şehrinin takımına yarıyordu bu oyun. Zaten peşinden yakalanan 11-0'lık seri ile Mercury 9 sayı öne fırladı. Bu Indiana Fever'a bir tokat oldu ve kendi oyun karakterlerini hatırladılar. Yaptıkları iyi savunma ile Mercury'e bir süre potayı bile göstermediler ve farkı erittiler, son 2.30 dakikaya girilirken 23-20 Phoenix üstünlüğü vardı. Maç son çeyreğe kadar da böyle devam etti aslında ,karşılıklı serilerle önce konuk ekip kaçtı sonrasında Indiana yakalamaya çalıştı. Son çeyreğe gelindiğinde, periyod başında Catchings'i dinlendirme kararı alan Lin Dunn'ın ekibi, Mercury'in Penny Taylor kaynaklı sayılarına cevap veremedi ve bu sezon evinde oynadığı son maçtan mağlup ayrıldı.

Oyunu şekillendiren kişisel performanslara bakmak gerekirse, ev sahibi takımda büyük yıldız Tamika Catchings gerek hücumda gerekse savunmada harika bir performans ortaya koydu. Savunma yönü zaten tartışılmaz , hücumda da hem skor üretimi ile takımını oyunda tuttu hem de asistleri ile takım arkadaşlarını oyuna çekti. Hoffman da yine görevini yerine getirdi. Fever'da hayal kırıklığını yaratan oyuncu Katie Douglas oldu. 2/14 ikilik, 1/7 üçlük isabetiyle heralde kariyerinin en kötü performanslarından birini sergiledi. Mercury'de ise böyle zor durumlarda oynamayı seven, gerilimden güç alan süper starlardan Taurasi 16 sayıyla iyi denilebilecek skor üretse de oyun manasında yüksek bir performans çizmedi. Cappie ise el üstü, içeriye drive yani her şekilde attığı 22 sayıyla bir numaralı faktör oldu bu galibiyette. Bir diğer büyük katkı da benchten oyuna katılan Penny Taylor'dan geldi. 17 sayı üreten Penny, Indiana'ya son darbeyi vuran isim oldu diyebiliriz.

Fiziki mücadele yine üst düzeydeydi bu maçta da, Indiana Fever oyuncularının Penny Taylor'ın burnunu kırma gayreti yine devam ediyor. Müthiş 4 maçın ardından, şimdi seride 2-2'lik eşitlik var. Son maç Phoenix'de oynanacak cumartesi gecesi. Basketbol şovu devam ediyor yani.

Hiç yorum yok: