BIY AD

15 Aralık 2010 Çarşamba

VICI Aistes:91 - Galatasaray:86


Maçı bir cümle ile özetleyebiliriz; "VICI Aistes, deli gibi üçlük attı ve önlem alamadık." Tabii bir ek daha var; "Çok şanslılardı." Bugüne kadar bu blogda ne hakemin ne de şansın arkasına hiç saklanmadık. O yüzden kabul etmeliyiz ki; sevdiğimiz ve güvendiğimiz insanlar kabul edilmesi zor bir yenilgi aldılar.

Bimbaite'nin yokluğunda bu deplasmandan 91 sayı yiyeceğimizi biri maçtan önce söylese, güler geçerdim de ne yazık ki gerçek oldu bu. Litvanyalı olmalarının bu derece bir geri dönüşü olacağını tahmin etmiyorduk, maç boyunca 30 adet 3 sayılık atış denediler ve 14'ünde başarılı oldular. Biz ise toplamda 14 üçlük denedik. Top kaybı ile başlayınca skor üstünlüğü onların eline geçti maçın başında ve her geri dönüşümüzde inanılmaz -en az-bir üçlük ile cevap geldi. Üçüncü çeyrek biterken, maçın en inanılmaz üçlüğü Seimone'nin ellerinden geldi, yarı sahadan. Ne var ki bu üçlük beklediğimiz havayı yaratmadı takımda.

Kısa bir 'neden kaybettik' yaparsak, Fenerbahçe maçından sonra olduğu gibi;
1- Dış atışlar çok ön plana çıktı ama her içeriye inen top da basketle sonuçlandı neredeyse. Yediğimiz sayıların yarısını dışarıdan, yarısını potanın tam dibinden yedik.
2- Özellikle ilk yarıda top kaybı rekoruna koşuyorduk.
3- Hodges bu maçta takıma katkı sağlayamadı.
4- İsteyen şans da diyebilir ama bu üçlükler oyuncular için çok heves kırıcı oldu.
5- Sürekli aynı şekilde skor üreten takıma karşı, önlem alınamamasında kenar yönetimininde hatası vardır tabii ki.

Çok gereksiz bir mağlubiyet oldu, son 3 maçta yakaladığımız havayı kaybetmememiz gerekiyordu ama olmadı. Yerlere atlayan Galatasaraylıları gördük bu maçta ama sonuç böyle olunca biraz havada kalacak bu mücadele. Bu sezon çok sık beğenmediğim Seimone'yi, her zamanki gibi Sylvia'yı çok beğendim bu maçta. İkinci çeyrekte harika işler yapan Gintare, maçın ikinci yarısında, son maçlardaki çıkışını sürdüren, Bahar'ın gerisinde kaldı. Her iki oyuncumuz da iyi işler yaptılar. Işıl da Hodges'ın gölgesinde kaldığı son iki maça göre daha istekli ve mücadeleci göründü. Kendi tarzımızdan o kadar şaştık ki maçta, bu çabalar karşılığını bulmadı.


 Tuğba Palazoğlu: (23', 9 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma)
 Doneeka Hodges: (24', 6 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı)
 Bahar Çağlar: (22', 14 sayı, 3 ribaund, 2 top kaybı)
 Işıl Alben: (31', 8 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 4 top çalma, 3 top kaybı)
 Gintare Petronyte: (13', 8 sayı, 7 ribaund, 1 blok)
 Melisa Can: (10', 2 sayı, 5 ribaund, 2 top kaybı)
 Nihan Anaz: (6', 0 sayı, 1 top kaybı)
 Seimone Augustus: (35', 20 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı, 1 blok)
 Sylvia Fowles: (36', 19 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 4 top kaybı, 1 blok)

Hiç yorum yok: