BIY AD

25 Eylül 2010 Cumartesi

Hoşgeldin Michelle Campbell



Sezonun en gürültülü transferiydi, tüm yaz boyunca medyayı bile işgal etti vatandaşlık durumuyla ama takıma katılışı da bir o kadar sessiz oldu. 14 Eylül itibariyle Türk vatandaşlığına geçen Michelle Campbell, Galatasaray'ın herhangi bir şekilde resmi açıklama yapmaya gerek duymamasına rağmen, Beşiktaş karşısında oynanan hazırlık maçıyla birlikte yeni formasını ilk kez giydi bile. 

3 sezondur Ceyhan Belediye için mücadele eden Michelle, geçtiğimiz sene 21.4 sayı-8.9 ribaund-1.5 asist ortalamaları ile oynayıp o dönemki adıyla TBBL'nin sayı kraliçesi olmuştu. 3 yıllık Türkiye kariyerinde, iki kez All-Star yabancılar karmasına seçilen oyuncu, özellikle bu sene Kocaeli maçında yaptığı 45 sayı-14 ribaundlık performansıyla kendinden söz ettirmişti. Amerika kariyerine baktığımızda, kolej kariyerinde; Rutgers'te Cappie Pondexter, Kia Vaughn ve Essence Carson gibi şu sıralar New York Liberty'nin yıldızı olan bu üçlüyle birlikte oynayan Campbell, 2005 yılında da Big East Konferansı'nın en çok gelişim gösteren oyuncusu seçilmişti. WNBA'de ise 2006'da Washington Mystics, 2008'de Detroit Shock, bu sene başında da Indiana Fever'ın yaz kamplarına çağrılmasına rağmen herhangi bir normal sezon maçında forma giyemedi. 

1.88 boyundaki uzun forvet, 1984 doğumlu. Amerika asıllı oyuncu, Ceyhan'daki ilk yılından da Bahar Çağlar ile takım arkadaşı. Gerekli zıplamayı yapamadığı Amerika kariyeri sonrasında, yabancı oyuncu olarak gelse çok tartışılacağı Galatasaray'a, Türk vatandaşlığı ile gelince beklentiler de haklı olarak artıyor. Fowles, Gintare, Melek, Bahar ve Gizem'den oluşan uzun rotasyonunun -özellikle yerli olarak- böyle bir takviyeye ihtiyacı vardı. Başarılar diliyoruz, tekrardan hoşgeldin Michelle Campbell.

Hiç yorum yok: