BIY AD

22 Temmuz 2010 Perşembe

Yeni Transfer: Melek Bilge

Dün açıklanan transferlerden bir diğeri Melek Bilge idi. Gerçi oyuncunun menajerlik şirketi kendi sitesinde günler öncesinden duyurmuştu bu transferi ama biz yine de resmi sitenin haberi girmesini bekledik bu satırları yazmak için. 1989 doğumlu Melek, 1.94 boyunda. Kendi jenerasyonun umut vaad eden isimlerinden biri olarak dikkat çektiği Migros takımından Beşiktaş Cola Turka'ya transfer oldu geçtiğimiz sezon. Aziz Akkaya'nın rotasyonunda fazla süre alamadığı için geçen sezon özelinde konuşmak pek sağlıklı olmayacaktır. Zaten sezonun bir kısmında da sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

Peki kadrosunda ciddi bir revizyona giden Galatasaray Medical Park, Melek Bilge'yi neden kadrosuna kattı? Bizim için cevabı mühim olan soru budur an itibariyle. Öncelikle Melek, 1989 doğumlu ve henüz 21 yaşında. Kendi jenerasyonunda dikkat çekmesinin ardından A Milli Takım kadrosuna da dahil edilmiş bir oyuncu. Beşiktaş Cola Turka'da bench ısıtarak geçirdiği sezonun ardından geldiği Florya'da bir anda takımın önemli rollerinden birine girmesi beklenmiyor elbette. Slywia Fowles gibi bir dünya yıldızı ile antreman yapacak olması ve kendi yaş gruplarında ' Yılın En İyi Genç Oyuncusu' seçilmiş bir Litvanyalı ile forma rekabetine girecek olması Melek için oldukça mühim. Zira Fowles ile antreman yapacak olmak, hem de bu yaşta, herkese nasip olacak bir şans değil. Türkiye'de bu şansı en iyi şekilde değerlendirmesi gereken genç bir uzun varsa şayet bu Melek Bilge idi bana göre de. Bu noktadan sonra kendisine verilen bu şansı kullanıp kullanmamak kendi elinde. Altın tepside güzel bir fırsat bu Melek için.

Altyapılardan oyuncu çıkaramama sorunumuz ciddi boyutlara evrilmişken uzun oyuncu sorunsalı da bambaşka bir boyut. Şu an için rakipsiz olan ve muhtemelen kariyerine de Türkiye'de rakipsiz şekilde son verecek olan Nevriye Yılmaz'ın yerine birini koyacaksak şayet bu isim Melek Bilge olabilir. Tabii ki o aşamaları geçmesi için yiyeceği çok ekmek, aşacağı çok yol var. Bu yolda işini kolaylaştırabilmek ve usta ellerde işlenebilmek için Fowles ve Gintare'nin yanına 3. uzun olarak ekleniyor Melek Bilge koç Yıldızoğlu tarafından. Üstelik beş yıllık sözleşmeye imza attırılarak. Bu beş yılın da Melek Bilge'den uzun vadede ülkenin en ciddi uzun oyuncusu yaratma projesinin bir aşamasını olduğunu okumak gerekiyor.

Sözleşmenin beş yıllık imzalanması ve mevcut kadroda şu an için Fowles - Gintare ikilisinin yer almasının yanı sıra muhtemel bir devşirmenin de gerçekleşme olasılığının bulunması, ilk sezonda Melek Bilge'nin tamamen benche mahkum kalacağı şeklinde yorumlanmamalı. Ceyhun Yıldızoğlu'nun kurduğu kadrolarda sezonu benchde açıp benchde kapatan isimlere pek yer yoktur zira. Melek de henüz ilk sezonunda ligde süreler alacaktır. Ki bu noktada takımın ilk idmanlarını ve hazırlık sürecini beklemek doğru olacaktır. Fakat alacağı bu muhtemel süreleri arttırması da, bahsettiğim projenin esas kızı olması da kendi elinde. Önemli bir şans var önünde, umarım değerlendirir bu şansı ve ülke basketbolu Nevriye Yılmaz'ın ardından uzun yıllar hizmet edecek ikinci bir kalifiye uzun kazanmış olur.

Nevriye Yılmaz'ı Fenerbahçe'den geri almayacak olan Galatasaray'ın kendi Nevriye Yılmaz'ını yaratma projesidir diyorum ben Melek için. Bu konuda yanılıp yanılmadığımızı önümüzdeki sezonlarda hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok: