BIY AD

25 Haziran 2010 Cuma

Gülşah Gümüşay Profili

Uzun zamandır adı Galatasaray ile anılan Gülşah'ın transferinde bugün mutlu sona ulaşıldı. 1989 doğumlu oyuncu, Ceyhun Yıldızoğlu markalı basketbol ürünlerinin en yenilerinden. 1.80'lik boyuyla asıl mevkisi 3 numara olsa da hem 4 hem de 2 numaraya kayabiliyor. En önemli özelliği, dış şutları olan Gülşah, Botaş'ın bu seneki Eurocup macerasında takımının ribaund lideri de olmuştu. Şutör guard mevkisinde oynayabildiğini göz önüne alırsak, selefi Esra Şencebe'den 10 santim daha uzun ve daha kalıplı, yumuşak bileklerin yanında "size" avantajıyla birlikte iyi bir seçenek olacak Galatasaray için.

Transfer için fikirler üreten herkesin aklına gelen ilk isimlerden biri Gülşah olur her zaman. Mevcut yerli havuzu içinde fark yaratabilecek bir isim, bunun yanında kariyerinin henüz başındaki oyuncu iyi bir geliştiricinin elinde çok üst düzey bir oyuncu konumuna gelebilir. Bu üst düzey tanımı sadece TBBL için değil, Euroleague kalitesi için de geçerli. Fiba Avrupa tarafından yapılan, yılın genç oyuncusu anketinde yer alan 12 elit Avrupalı gençten biri oldu, bu sene Gülşah. Bu kategoride bir önceki yıl da bir diğer oyuncumuz Bahar Çağlar yer almıştı. Galatasaray'ın bu potansiyelli gençlere yönelip, şampiyonluk biletinin onlardan geçtiğini görmesi çok sevindirici. Alt yapımızdan gelmese de, gelişimini Galatasaray'da tamamlamış bu kızlarla, üst düzey bir yerli rotasyonu yaratıp hedeflerimizi gerçekçi hale getirebiliriz. Potansiyeli olduğu, gelişebileceği kendini gösteriyor ama çok sıkı bir şekilde çalışması lazım Gülşah'ın.

Gülşah, kadın basketbolunda yeni bir -formdaki zamanı tabii ki- Şaziye, hatta daha da iyisi olabilir. Şaziye ile yolları birçok yerde kesişiyor zaten. Botaş alt yapısı, Ceyhun Hoca'nın eli ve sonrasında taraftarı olduğu takıma transfer. Aslında futbol ligimizdeki Sercan'la da bir tutabiliriz Gülşah'ı. Küçük yaştan itibaren iddialı bir Anadolu takımında forma giymesi, yetenekleri ve potansiyeli ile herkesin dikkatini çekerken, gençlikten gelen bazı handikapları ile de can sıkabilen bir yıldız adayı. Sercan Yıldırım transfer borsasındaki sıcak yerini korurken, kadın basketbolundaki eşleniği Gülşah Gümüşay Galatasaray'da. Hayırlı olsun, üstünden hiç çıkmasın bu forma aktif basketbol yaşantısı boyunca.

Hiç yorum yok: