BIY AD

12 Aralık 2010 Pazar

Maç Günü: Samsun Basket - Galatasaray

TKBL 8. hafta mücadelesinde Galatasaray, Samsun'a konuk olacak. Lige kötü bir başlangıç yapıp ilk 5 maçından da mağlup ayrılan Samsun, Alexis Rack'ı devre dışı bıraktığı son iki maçında ise İstanbul Üniversitesi ve Ceyhan Belediye'yi mağlup etmeyi başardı.

7. haftanın sonunda puan tablosunun 9. basamağında bulunan Samsun Basketbol'un en skorer oyuncusu, maç başına 16.4 sayıyla Gülşah Akkaya. Takımın ribaund (11) ve blok (1.29) lideri Jessica Adair, Gülşah'ın ardından takımın en skorer ismi 13.4 ortalamayla. 24 yaşındaki Amerikalı, pota altında dominant oyunuyla dikkat çekiyor. Sezon başında Mersin'den transfer edilen Deniz Boz, 3.1 asist ortalamasıyla takımın bu istatistikte en başarılı oyuncusu. TKBL'de 3. sezonunu geçiren Samsun Basket, önceki 2 sezondaki karşılaşmalarda Galatasaray'ı, Samsun'da mağlup etmeyi başarmıştı. 2008/09 sezonunun açılış maçında (63-49) ve geçen senenin 4. haftasında  (67-65) ile aldıkları galibiyetlerle, Galatasaray'a ters gelen bir ekip olduklarını yakından biliyoruz.

Hafta içinde de değinmiştik, bu ziyaretimizden önce Samsun'da durumlar karışık. Yerli oyuncular 3 aya yakın bir süredir maaşlarını alamadıkları için son iki antrenmana çıkmadılar ve işin maça çıkmamaya kadar gidebileceği konuşuldu. Eğer söz konusu, primler olsaydı bu oyuncuların ayıbı derdim ama insanların maaşlarından bahsediyoruz. O oyuncular bu işi meslek olarak yapıyor ve kulüpten aldıklarıyla geçiniyorlar. Sonuçta 1-2 haftadan değil 3 aydan bahsediyoruz, onların da canına tak etmiş artık. Hem yasal olarak hem de etik olarak sonuna kadar haklılar. Medyaspor sitesinde, takımın koçu Caner Yıllar'ın açıklamaları var. Oradan öğrendiğimiz üzere, yönetimin tehditlerle olayı kapatmaya çalışması hiç hoş değil. Zannetmiyorum ki Gülşah Akkaya, Nazlı Güler, Deniz Boz, Ebru Torun ve Ebru Ünal maça çıkmasınlar. Onlar bu maça çıkıp, gurur mücadelelerini de vereceklerdir sonuna kadar.

Yukarıda değindiğimiz gibi, Samsun'un şu durumu maçı daha zorlu bir hale getiriyor bence. Zaten bize ters gelen, seyirci baskısı olan bu deplasmanda gururları için oynayacak oyunculara karşı en az onlar kadar mücadele etmemiz gerekecek. Samsun'un durumu bir yana eğer sene sonunda avantajımız olmasını istiyorsak, ligdeki her maçı kazanmak zorundayız bundan sonra. Samsun'un yerlilerine ve iki senedir tüm olumsuzlukların içindeki takımlarda görev almak zorunda kalan Caner Hoca'ya kolaylıklar, Sarayın Sultanları'na da galibiyet için başarıları diliyoruz.

Samsun Basketbol - Galatasaray
12 Aralık, Pazar
Yaşar Doğu 15:00
Yayın: Sports TV, GS TV

Hiç yorum yok: