BIY AD

27 Şubat 2010 Cumartesi

Final-Four'a 3 Bilet


Fenerbahçe: 85 - Spartak Moskova: 87

Good Angels Kosice: 60 - UMMC Ekaterinburg: 65

Frisco Sika Brno: 87 - Wisla Can-Pack: 72

Halcon Avenida: 57 - Ros Casares: 63

Sonuçların ardından Spartak Moskova , Ekaterinburg ve Ros Casares, Final Four'a bilet alan 3 takım takım oldu. Dörtlü finalin son takımı, 3 Mart'ta oynanacak Wisla Can-Pack - Sika Brno maçının galibi olacak.

Tur atlayan üç takım da deplasman maçlarında zorlanmasına rağmen 2-0'lık serilerle son basamağa geldiler. Grubumuzdan çıkan iki takımın, grup aşamasında sadece birbirlerine karşı deplasman mağlubiyetleri aldıktan sonra kayıpsız şekilde F4'a gelmesi, şanssız bir grupta olduğumuzun göstergesi oldu bir kez daha. Eğer Sika Brno, Wisla'yı elerse, Fenerbahçe'nin gerisinde kaldıkları gruptan sonra, düşüşteki Rivas ve Spartak'ın yanında esamesi okunmayacak Wisla Can-Pack ile eşleşmelerinin şansıyla Final Four yaparak tamamlayacak kupayı. Fenerbahçe, Çek temsilcisinin durumunu görünce üzülmüştür heralde grup aşamasında fazla galibiyet aldığı için.

Eurosport 2 ekranlarından Halcon Avenida - Ros Casares maçının son dakikalarına yetişebildim. İzleyebildiğim dönem boyunca takım adları sürekli Salamanca ve Valencia olarak söylendi. Sporun bir çok dalında yayın yapan ve bilgileri ile herkesin haklı takdirini kazanan Eurosport Türkiye ekibinden daha güzel bir anlatım beklerdim açıkçsı. Türk Telekom - Efes Pilsen maçını 40 dakika boyunca Ankara - İstanbul diye dinlemeye benzedi bu, keşke takım isimlerini de duyabilseydik.

Hiç yorum yok: