BIY AD

7 Nisan 2010 Çarşamba

Hesap Kitap

TBBL'de normal sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala, ilk 3 takım ile son 2 takımın yerleri %90 oturdu ama puan tablosunun 4. sırası için üç takımın büyük mücadelesi devam ediyor

İkinci yarının başında son transferleriyle kadroları diğerlerinin önüne çıkan 3 takım vardı; Panküp Kayseri, Botaş ve Tarsus Belediye. Bu üçlü, sıralamada Fenerbahçe, Mersin ve Galatasaray'ın ardından yer kapma yarışındalar. Daha önce de yazmıştık, sıralamada 4. olmak yarı final oynamak adına en kolay bilet bu takımlar için. Kendi aralarında sıralamada üstte yer alan takım, 5.'ye karşı saha avantajı ile bir adım önde başlayacak playofflara, 6. olan ise Galatasaray ile oynayacak ve büyük sürprizler olmazsa ligi noktalayacak. Kalan haftalara takımlar üzerinden tek tek bakalım isterseniz:

Panküp Kayseri Şeker (11/9):

Türkiye Kupası'nda Beşiktaş maçı öncesinde Latoya Pringle'ın sakatlanması büyük bir handikap oluşturdu Kayseri ekibi için. Ligin geri kalan kısmında ve play-off'larda oynaması zor diye duydum. Yine de %100 emin olmadığımı ekleyeyim. Takımın sayı ve ribaund lideri olmadan çıktıkları ilk maçta deplasmanda Tarsus Belediye'yi geçtiler yine de. Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında peş peşe aldıkları iki mağlubiyetten sonra hedef maçlarından olan Tarsus maçını kazanarak tekrar 4.lük koltuğundalar. Kalan maçlarına bakarsak Panküp'ün, önümüzdeki hafta içeride Botaş ile son haftada ise Samsun Basket deplasmanında olacağını görüyoruz.

Botaş (10/10):

Botaş, Eurocup'ta devam ettiği ilk yarı süresince ligde kötü bir performans çizmişti. Fakat ilk yarının son iki haftasında oynadıkları Panküp ve Tarsus maçlarının ikisini de kazanarak ligi nerede bitireceğinin ilk sinyallerini vermişti. Prince, Paris, Zoll ve Melvin gibi kaliteli yabancı rotasyonuna sahip Adana ekibinde kalbur üstü yerliler de mevcut. İlk yarıda gördüğümüz Botaş'ın yakın rakiplerine karşı oynadığı başarılı maçlar. Kalan maçlara bakarsak 4. bileti için kaderi çizen Botaş'ın performansı olacak. Önce Kayseri deplasmanı, sonrasında Tarsus ile normal sezonun kapanış maçı. Botaş'ın kaderi kendi ellerinde ve aldığı sonuçlar sıralamayı direk etkileyecek.

Tarsus Belediye (10/10):

Mersin şehrinin küçük kardeşi, Mersin Bşb. kadar olmasa da sezona damga vuran ekiplerden biri. İlk yarıyı ilk 8'in dışında tamamlayıp ikinci yarı etkileyici bir performans gösterdiler. Kadrolarında önceki sezonlarda Galatasaray forması giymiş Kübra Siyahdemir ve Marina Kress bulunuyor. Amerikalıları ise gerçekten çok değerli isimler, Briann January, WNBA'deki çaylak sezonunda finalist takımının oyun kuruculuğunu başarıyla yapmış, gerektiğinde skor üretiminde de sorumluluğu üstüne alabilen bir isim. Betty Lennox da çok tecrübeli ve MVP ödüllü bir isim. Tecrübeli isimlerle, yetenekli gençlerin harmanlandığı bu değerli kadro sezon başından beri bir arada olsaydı daha değişik yerlerde olabilirdi şu anda Tarsus. Kalan maçlarda diğer rakiplerine göre daha şanssızlar; içeride Galatasaray ve Botaş'a karşı Adana deplasmanı.

Normal sezonun son iki haftasında en büyük heyecan bu takımlar arasında olacak. Kadro yapısı ve oynadıkları oyunla bu takımlar öne çıksa da birbirleriyle oynayacak olmalarından dolayı peş peşe alacakları mağlubiyetlerle bu üçlüden biri kendini hiç beklemediği 7.lik koltuğunda bile bulabilir.

Hiç yorum yok: