BIY AD

17 Kasım 2010 Çarşamba

Maya Moore - Brittney Griner

Henüz ilk maçları oynanan NCAA, bu gece çok önemli bir maça sahne olacak. Connecticut, Baylor'u evinde ağırlarken, merakla beklenen iki oyuncu da karşı karşıya gelecek.

Brittney Griner'ı blogda paylaştığımız videodan hatırlayacaktır takipçilerimiz, daha lise yıllarında yaptığı inanılmaz smaçlarla kadın basketbolunda çok şeyi değiştireceğini gösteriyordu. Yaşıtlarına karşı sahip olduğu fizik avantajıyla inanılmaz blok ve ribaund sayıları da yakalayan Griner, takımını Baylor'ın sezona 3-0'la başlamasında büyük pay sahibi. 3 maçın sonunda ortalama istatistikleri şöyle: 16 sayı-9 ribaund-0.6 asist-4 blok

Connecticut son iki senenin yenilgisiz şampiyonu ve daha önceki yazılarımızdan hatırlayacağınız üzere kadın basketbolunun en önemli yıldızlarının yetiştiği yer. Şimdi bütün Amerika'nın gözü yeni yıldızları Maya Moore'un üzerinde. Daha profesyonel olmadan Dünya Şampiyonası oynadığı, milli takıma seçildiği için yıldız adayı değil, direk yıldız diyoruz ona. Gerçekten çok üstün yetenekleri var, hücumda tüm zamanların en özel ismi olabilir. Kısa forvet oynamasına karşın smaç bile yapabildiğini ve çok çok iyi bir şutör olduğunu söyleyelim ki yetenek yelpazesi daha kolay anlaşılsın.

Bu gece Baylor ligdeki 4., deplasmandaki ilk maçına çıkarken, UConn ise 2. maçına çıkacak. İki takım da oynadıkları az sayıda maçtan galibiyetle ayrıldı. Maça ilginin çok yüksek olduğunu biliyoruz, eğer ben de internet üzerinden bir şekilde izleyebilirsem bu maçı çok mutlu olacağım. UConn Huskies-Baylor Lady Bears maçı TSİ 01:00'de başlıyor, ilgilenenlere duyuralım.

Hiç yorum yok: