BIY AD

7 Aralık 2009 Pazartesi

Mersin BŞB: 89 - Beşiktaş C.T: 69


Beşiktaş Cola Turka'nın sakatlık sonrası yedi kişi kalan rotasyonu ile zorlu Mersin deplasmanından galibiyet çıkartmasını beklemiyordum bu hafta. Ama Mersin de fazla acımasız davranmış, 20 farkla tamamlamış maçı, 89-69.

Nykesha Sales ve Melek Bouthors'ın sakatlıkları sonrası Zellous ve Mandir neredeyse oyundan hiç çıkmadan mücadele ediyorlar siyah beyazlılarda. Sakatlığı nedeniyle sezon başından bu yana oynayamayan ve Akatlar'daki Galatasaray derbisi ile yeniden takıma katılan Tuğba Taşçı bugün 4 dakika sahada kalabilmiş sadece. Onu da sayarsak eğer toplam sekiz kişilik bir rotasyon kullanabilmiş Aziz Akkaya. Ve bu oyunculardan üçü 35 dakikanın üzerinde sahada kalmış. Bu durum tabii şut yüzdelerine de yansıyor tabii yorgunluğun doğal bir sonucu olarak. 36 dakika sahada kalan Zellous'un 1-12'lik rezil şut performansında kötü gününde olması kadar yalnızca dört dakika dinlenebilmesinin de etkisi yadsınamaz herhalde. 8 top kaybı da cabası.


Mersin cephesinde ise işler tıkırında devam ediyor. Bugün yine sakatlığı devam eden Aynur Metin hariç tam 11 oyuncusundan yararlandı Ceyhun Yıldızoğlu. Ve bu 11 oyuncudan en uzun süre sahada kalan isim 24 dakika ile Şaziye Karslı oldu. Ayrıca bu 11 oyuncusunun 10'undan da skot katkısı almayı başardı tecrübeli coach. Gerçekten harika işleyen, sorunsuz bir rotasyon. Buna Mersin takımının karakteristik yapısını gösteren, Beşiktaş Cola Turka'ya yaptırılan 22 top kaybı da eklenince evinde farklı şekilde kazanmayı başardı Mersin takımı.


Bu galibiyetle birlikte zirve yürüyüşünü devam ettiriyor Ceyhun Yıldızoğlu'nun öğrencileri. Özellikle Mersin'de çok rahat galibiyetler alıyorlar, Fenerbahçe'yi uzun bir süre bir galibiyet arkadan takip edecekler diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: