BIY AD

24 Eylül 2010 Cuma

İlk Güne Bir Bakış

A Grubu:
Belarus:68 – Çin:57
Belarus, Olimpiyat 4.'sü Çin'i 11 sayı farkla geçerken, Yelena Leuchanka'nın 20 sayı-12 ribaundlık oyunu çok önemliydi. Maçın kısa özetinde Çin pivotu Nan Chen üzerinden oldukça etkili olduğunu gördük Yelena'nın. Takımın bir diğer uzunu Anastasiya Verameyenka da 9 sayı-14 ribaund-3 top çalma-2 blok ile bir diğer etkili ismiydi. Çin'de de 13'er sayı atan Chen, Miao ve Liu öne çıkan isimler oldular.


Kanada:47 – Avustralya:72
Sıkça faul düdükleri ile duran maçta zaten Kanada'nın Avustralya'ya rakip olmasını beklemiyorduk. Kanada uzunca bir süre saha içi isabeti bulamazken, Avustralya maça 8/8 saha içi isabetiyle başladı. Bu dönemde oluşan 18-3'lük fark maç sonuna kadar da açılarak sürdü. Penny Taylor'ın forma giymediği bu maçta, Lauren Jackson ve Harrower 13'er sayı ile maçın en skorer iki ismi oldular. MVP LJ 13 sayının yanında, 7 ribaund-2 asist ile farkı yarattı.


B Grubu:
Yunanistan:73 – ABD:99
Eva Maltsi (29) ve Styliani Kaltsidou (21) ile yapılan toplam 50 sayılık Yunan direnişi, Amerika karşısında etkili olamadı. ABD'nin attığı 99 sayı ilk günün en yüksek sayısı olurken, geniş tutulan rotasyon sayesinde toplam 5 oyuncu (Dupree 12, McCoughtry 16, Cash 16, Charles 12 ve Catchings 10) çift hanelere ulaştılar. 15 dakika sahada kalan Diana Taurasi 8 sayı - 2 ribaund - 1 asist, 7 dakika oynayan Sylvia Fowles da 4 sayı - 1 ribaund ile maçı tamamladı. 


Senegal:45 – Fransa:83
Her iki Afrika temsilcisi de açık farklarla Avrupalı rakiplerine mağlup oldular bugün, onlardan daha fazlasını da bekleyen yoktur herhalde. Gruda'sız Fransa'nın en önemli silahı konumundaki Celine Dumerc 12 sayı - 6 asist ile iyi bir başlangıç yaptı.

C Grubu:



Kore:61 – Brezilya:60
Ve günün tek sürpriz sonucu bu maçta geldi. Turnuva öncesi yazıda Brezilya sürpriz adayım derken bundan bahsetmiyordum tabii ki. İlk yarıda Kore liderliğinde süren maç fazlasıyla ilginçti, 3. çeyrekte öne geçen Brezilya son anlara da önde girince artık maçı Kore'ye bırakmazlar diye düşündük ama son 9 saniyeye sıkışan Kore lehine iki top çalma maçın kaderine etki etti. Bitime 6 saniye kalan gelen basketle öne geçen Kore güçlü rakibini yenmeyi başardı. Kore'nin dar rotasyonunda yüksek süreler alan tüm oyuncular iyi işler yaparken, Brezilya'da Erika de Souza 15 sayı - 12 ribaund, Botaşlı Alessandra Oliveira 13 sayı - 9 ribaund ile oynadı. Beşiktaş'ın oyuncularından Kelly Santos maçta forma giymezken, Izi sadece 4 sayıda kalıp hayal kırıklığı yarattı. 



Mali:36 – İspanya:80
Senegal-Fransa maçı için dediklerimizin bir tekrarı da bu maçta gerçekleşti. Amaya Valdemoro 18 sayı - 4 ribaund - 4 asist ile takımın en verimli ismi oldu.


D Grubu:



Çek Cumhuriyeti:67 – Arjantin:53
Ev sahibi Çek Cumhuriyeti, Arjantin'i 3. çeyrekteki oyunuyla geçmeyi başardı. Seattle ile şampiyonluk yaşayıp buraya gelen Vesela 13 sayı - 14 ribaund, Eva Viteckova 16 sayı, Hana Horakova 6 sayı - 5 ribaund - 3 asist, Galatasaray'ın eski oyuncusu Ivana Vecerova 9 sayı - 6 ribaund - 3 blok - 2 asist ile Çek Cumhuriyeti'nin galibiyetinde pay sahibi isimler oldular.


Japonya:63 – Rusya:86
Rusya, Japonya'yı 2. yarıdaki güçlü oyunuyla farklı geçti. Osipova 18, Stepanova 17, Korstin 15 sayı, Abrosimova da 10 ribaund - 4 asist ile maçı getiren isimler oldular. Japonya adına 23 sayı atan Yuko Oga maçın en skorer ismi oldu.

Hiç yorum yok: