BIY AD

5 Eylül 2010 Pazar

Quaresma Quaresma Oley Oley Oley!

Beşiktaş bir süredir unuttuğu kadın basketbol takımına, Galatasaray ve Fenerbahçe'den gelen 4 yerli, 3 de yabancı oyuncu takviye ederek iyi bir hamle yaptı. Teknik hedef kendine Eurocup'ı hedef koyup çalışmalara başladı bile.

Castro Marques, Anastasia Pimenova ve Iveta Salkauske transferleri neden açıklanmıyor diye düşünürken, resmi sitede herhangi bir haber girilmeden kadroya eklendiklerini gördük. Bu ilgisilik midir, yoksa resmi sitenin yetersizliği midir bilemem ama Beşiktaş adına büyük bir eksiklik olduğunu söylemek lazım. Galatasaray.org uzun bir süredir her branşıyla yakından ilgili, her transfer ile ilgili doyurucu bilgilerin yanında, WNBA günlüğü, milli maç raporları ile harika işler çıkarıyor. Bu ülkemiz için çok uç bir örnek olabilir ama Beşiktaş'tan da en azından "bu isimlerle anlaştık" haberini girmesini beklemek de bu noktadaki en doğal beklenti olur herhalde.

Hem erkek hem de kadın takımına sene başında yüksek hedefler koyup sene içinde maddi sorunlar nedeniyle sürekli sıkıntılar yaşayan Beşiktaş'ta, sponsor Cola Turka'dan gelen kaynağın futbol takımına kaydırıldığı iddialarına şahit oluyoruz genellikle. Yönetim ve ne yazık ki taraftar açısından da öz evlat futbol, eğer başarı kazanırlarsa basketbolumuzu da severiz mentalitesi oturmuş durumda. Beşiktaş'ın kadın takımına yatırım yapması, ligin kalitesini ve keyfini arttıracak diye Galatasaray ve Fenerbahçe bile mutlu olurken, asıl heyecanlanması gerekenlerin bu derece ilgisiz olması çok can sıkıcı.

Hiç yorum yok: