BIY AD

15 Eylül 2010 Çarşamba

Şampiyonluğa Bir Adım Kaldı

Soluk soluğa geçen maçın ardından kazanan yine Seattle oldu. 87-84 ile gelen galibiyetle seriyi 2-0'a taşıdılar ve artık şampiyonluktan sadece bir maç uzaktalar. Maçı izleyemediğim için istatistiklere bakıp yazıyorum; Seattle, Atlanta'nın diğer takımlara üstünlük kurduğu -rakibi top kaybına sürükleyen agresif savunmaları, boyalı alan üstünlükleri ve fast break sayıları- noktaları iyi kilitlemiş ve onlardan daha başarılı olmuş.

Lauren Jackson şampiyonluğu istiyor demiş miydik? MVP 26 sayı - 7 ribaund ile oynarken, Swin Cash 19 sayı, Tanisha Wright 17 sayı, Sue Bird de 10 sayı - 5 asistle büyük katkı vermişler takımlarına. İşler Seattle'ın istediği gibi gidiyor, Sue-Swin-Lauren üçlüsünün dışında da katkı alıyorlar, nispeten zayıf olan tarafları benchlerinden, katkı alamamalarına rağmen kazanmaya devam ediyorlar. Atlanta da ise seri öncesi yazdığımız faul problemi biraz etkili olmuş gibi gözüküyor ama bir diğer şüphemiz böylesine zorlu maçlarda dağılıp gidebilme ihtimalleri hiç gerçekleşmedi, son topa kadar mücadele devam ediyor. Angel ile Izi 21'er sayı atıp Atlanta'nın en skorer oyuncuları olmuşlar. Bu ikili ilk maçta da 19 sayıda eşitlenmişti, yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.

Bu maçın ardından seri Atlanta'ya taşınıyor, gerçekçi olursak 2-0'dan seri dönmez. Tabii Atlanta da süpürülmeyi hak etmiyor, yakın fark ile kaybedilen iki deplasman maçının ardından kendi evlerinde istedikleri galibiyetin gelebileceğini tahmin ediyorum. Bir de milli takım durumu var, Swin Cash, Sue Bird, Angel McCoughtry ve Atlanta koçu Marynell Meadors ABD Milli Takımı'na gidecekler, kampta olan takıma bir an önce dahil olma gerekliliği kafalarını karıştırıyor mudur acaba?

Maçın özetini aşağıda. Sue Bird'e, Seattle taraftarına ve Angel'ın yaptıklarına dikkat! İnsan değiller...

Hiç yorum yok: