BIY AD

1 Nisan 2011 Cuma

Büyüteç: Fenerbahçe-Botaş

Galatasaray-Panküp serisine kısaca bir baktıktan sonra, sıra Fenerbahçe-Botaş serisinde. En azından benim gözümde bir sürpriz yaparak yarı finale yükselen Botaş, Nevriye'nin yokluğunda çekişmeli iki maç ile Samsun'u geçen Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Fenerbahçe, ligin ilk maçında mağlup olduktan sonra 15'i TKBL, 12'si Euroleague çıktığı toplam 27 maçı da kazandı. Bu 27 maçlık galibiyet serisinin ardından, ligde aldığı Galatasaray mağlubiyeti ile saha avantajını yitiren sarı-lacivertliler daha sonrasında da, Euroleague ve Türkiye Kupası'nda hedeflerine ulaşamadan elendiler. Türkiye Kupası sonrasında, kaptanının sakatlığı ile darbe alan Fenerbahçe, geride bıraktığımız hafta Angel McCoughtry'nin, koçu hakkında yaptığı "ırkçı" yakıştırması ile bir halka daha ekledi mevcut sorunlarına. Daha sonrasında Angel'ın özür dilemesiyle, olay kapandı gibi görünse de Samsun'la oynanan 2. maçta Angel kadroya alınmamıştı.

Normal sezonu 6. sırada tamamlayan Botaş ise lige 4/4 ile başlayıp, daha sonrasında 8 galibiyet-10 mağlubiyet aldı. Tarsus'a şanslarının tutması ve çeyrek finalde bu takım ile eşleşmeleriyle büyük bir avantaj yakaladılar. Tarsus deplasmanındaki ilk maçı kaybettikten sonra evinde fire vermeyen Botaş, yarı finalin 4. takımı oldu. Sezon boyunca 30 sayı üstü performanslar da sergileyip ligin sayı kraliçesi olan Jolene Anderson'un son dönemlerde düşen performansıyla birlikte süreleri de azaldı. Tarsus serisinde hiç etkinlik sağlayamasa da Jolene, Whitney Boddie'nin etkili oyunu Botaş için işleri kolaylaştırdı.

İki takımın normal sezondaki iki karşılaşmasını da Fenerbahçe kazandı. Adana'da 83-89 ile gülen sarı-lacivertliler, normal sezonun son haftasındaki maçta da 104-80 ile geçtiler Botaş'ı. Bu sebepten dolayı seriye 1-0 önde başlayacak Fenerbahçe'de Nevriye Yılmaz'ın durumu belirsizliğini koruyor. Fenerbahçe'nin 3-0 ile geçmesi muhtemeldir ama Botaş buraya gelmişken, Tarsus'a yaptığı sürprizi yeni rakibine de yaşatmak isteyecektir.

Birinci Maç: 3 Nisan Pazar 14:00 Caferağa S.S.
İkinci Maç: 6 Nisan Çarşamba 18:00 Menderes S.S.
Gerekirse Üçüncü Maç: 8 Nisan Cuma 18:00 Menderes S.S.
Gerekirse Dördüncü Maç: 11 Nisan Pazartesi Caferağa S.S.

Hiç yorum yok: