BIY AD

11 Aralık 2008 Perşembe

Bu İş Burada Biter || MCM Targoviste:67 GALATASARAY:96

Açıkçası benim biraz korkum vardı bu deplasman hakkında. Sürekli bahsettiğim gibi ev sahipliğini hakkıyla yapan bir takımdı rakibimiz, liginde ve Avrupa'da Dinamo Moskova maçı hariç tüm maçları kazanmış, Dinamo maçını ise sadece 8 sayı farkla kaybetmişti. Dinamo'nun gücü göz önüne alındığında küçük farkla kaybedilen bu maç bile etkileyici oluyor. 29 sayılık fark bizi mutlu, rakipleri tedirgin etmek için gayet yeterli oldu.
Maça başlayan beşte (Işıl-Tuğba-Seimone-Yasemin-Taj) Yasemin hariç hepsi çift hanelere ulaştı. Maçın yıldızı FIBA tarafından Taj (22 sayı-10 rib.-5 as.) seçildi. Yalnız ayrı bir sayfa açılması gereken bir isim var. Bu gece bizlere gerçek oyununu gösteren Tuğba Palazoğlu'nu tebrik ediyorum. Bu harika performansın (14 sayı-8 as.-6 top çalma-3 rib) daim olmasını bekliyoruz.
Bu maçta bazı ilginç istatistikler de oluştu. Takımın ve Eurocup'ın asist lideri Işıl, 4 asistte kalmasına rağmen 17 sayı ile skorer bir oyun sergiledi. Asistler ise Marina Kress'den geldi. 21 dakika süre alan Marina 7 asist-4 top çalma-8 sayı ile oyuna büyük bir katkı yaptı. Botaş maçı sonrası işleyen dişlilere katıldı diye bahsettiğimiz Marina da artık takımın oturmuş taşlarından biri olduğunu gösterdi bugün. Sayı makinemiz Seimone Augustus ise 21 sayı ile Taj'ın bir sayı gerisinde kalsa da aldığı 12 ribaund ile maçın en çok ribaund alan oyuncusu oldu. Yani herkes asli görevini yaptıktan sonra ekstra işlere imza attı, böyle ilginçliklere can feda zaten. Son maçlarda pota altımız mükemmel işliyor, ribaundlarda bu maçta da ezici bir üstünlük (20-40 GS lehine) kurduk. Aldığımız 15 hücum ribaundu ve doğurduğu 2. şanslar maçı koparan istatistiklerdendi.
Bahar'a da ayrı bir parantez açmak lazım, 13 dakika oyunda kalan Bahar %100 (4/4) ile oynayarak 10 sayı buldu. Genç oyuncumuz her süre aldığında görevini layığı ile yapıyor, bir tebrik de ona.

Her geçen gün daha da oturan bir takım ve elleri ısınan oyuncular. Coach Akdağ'ın işi zorlaşmaya başlıyor ama böyle tatlı bir sıkıntıdan çok da rahatsız olacağını sanmıyorum.

Son olarak gecenin bizi ilgilendiren skorlarına göz atarsak;
K.V. Imperial AEL:62 Rivasecopolis:58 (Eşleşmede tur atlayan ekip rakibimiz olucak)
Solna Vikings:58 Dinamo:75 (Kupanın favorilerinden Dinamo turu ilk maçta almış, bizim gibi)
Botaş:67 CB Feve San Jose:65 (Temsilcimiz avantajlı bir skor yapamamış evinde)

Avrupa'da oynadığı 7 maçı kazanan Sarayın Sultanları uzun bir aradan sonra hafta sonu Mersin maçı ile taraftarının önüne çıkacak. Hem tebrik hem de zorlu Mersin maçı için hafta sonu Ayhan Şahenk'te tribünler dolmalı.

Hiç yorum yok: