BIY AD

15 Aralık 2008 Pazartesi

Güne Yakışan Final || GALATASARAY:79 Mersin BŞB:81

Kötü oynadığımız 1. çeyreği devreye girerken dengeye getirdik, 3. çeyrekteki kötü oyunu 4. çeyrekte yine dengeye getirdik ama son 4 saniyede yapılan hücumla maçı verdik. Mersin maç boyunca birçok hücumdan, bütün salonun ağzını açık bırakacak sayılarla döndü, son hücumlarındaki baskete de şaşıramadık artık. Hani olmayınca olmuyor günleri vardır, bu onlardan değildi. Sayı dağılımını çok iyi yaptı Mersin. Son çeyrek hariç, kazanmayı hak eden bir oyun sergilediler. 16/9 üçlük isabeti maçı kazandıranlardan biriydi onlara, bir yardımda yaptığımız 18 top kaybı ile bizden geldi.

2. ve 4. çeyreği iyi oynadık, bunda en büyük katkı bu iki çeyrekte daha çok süre alan Esra'ydı. Savunmayı ateşleyen, sıkışan hücumlarda sayı üreten Esra, takımımızın en iyi oyuncusuydu. Meşhur işleyen dişliler durunca-Taj hariç-, Esra'nın katkısı maçı çevirmeye yetmedi.

Bu mağlubiyet ile final serisinde ev sahibi avantajlığını rakibimize verdik diyebiliriz, işleri daha da zorlaştırmamak için artık sağlam bir seriye ihtiyacımız var. Bu takımda da o güç var, yeter ki sahaya koysunlar. Yoksa kimse Galatasaray formasını görünce, "yenilmemiz lazım" demiyor. Kazanmak için savaşmak lazım.

Hiç yorum yok: