BIY AD

10 Aralık 2008 Çarşamba

Romanya'ya Giderken


Takımımız, 11 Aralık Perşembe günü Romanya'da MCM Targoviste ile karşılaşacak. 1994'de başlayan Romanya Bayan Basketbolunun yüz aklarından biri rakibimiz, liglerinde 10da 10 yapan iki takımdan birisi ve oynadığı çoğu maçı uçuk farklarla kazanmalarından dolayı liderlik koltuğundalar. Yüksek lokal başarılarını, Avrupa maçlarına yansıtamasalar da iç saha maçlarında hiç de kolay bir rakip olmuyorlar. Etkili bir taraftarları var, tribünlerin önüne gerilen ağlar da ufak bir ipucu heralde bu konuda. Zaten sitelerinde şimdiden organizasyona başlamışlar, 2. maç için İstanbul'a da gelicekler, gözümüzle de görürüz nasıllar diye. Biz Ankara'ya gidince deli gözüyle bakanlar, bu konuda ne derler o da ayrı bir merak konusu tabi.

Municipal Targoviste'nin 10 numarası Monika Brosovszky, Romanya Bayan Basketbolu'nun efsanesi olarak gösteriliyor, yaşı 34 olsa da takımının asist lideri şu anda. Takımın diğer önemli isimleri ise Cindy Valentin ve Chrissy Givens. Amerikalılar takımın skor yükünü çekiyorlar. Valentin Eurocup'da 12.4 ortalama ile takımının en skorer ismi. Bir dönem ligimizde Botaş forması da giyen Givens (14.1 sayı-7.8 rib.) ise takımın en efektif oyuncusu.

Kısıtlı imkanlarla çıkardığımız bilgiler bu kadar, sonunda ulaştığımız fikir ise deplasman maçının oldukça zorlu geçeceği. Ama adımız da Galatasaray, ne kadar zorsa bizim için o kadar keyifli.
Haydi bastır GALATASARAY, En büyüksün GALATASARAY...

Hiç yorum yok: