BIY AD

27 Ocak 2009 Salı

Yeniden Avrupa, Yeniden AEL


18 Aralık günü oynadığımız MCM maçıyla ara verdiğimiz Eurocup maceramıza hemen hemen 1.5 ay sonra tekrar başlıyoruz. Rakibimiz Güney Kıbrıs'tan K.V. Imperial AEL. İlk maç 29 Ocak günü Güney Kıbrıs Rum Kesimin'de oynanacak.
Liglerinde son 3 senenin şampiyonu olan AEL'in toplam 7 şampiyonluğu bulunmakta. Geçtiğimiz 3 yıl ülkesini Eurocup'da temsil eden AEL'in ilk Avrupa maceraları, onlar adına pek de keyifli değildi. 2006/07 sezonununda bulunduğu grubu galibiyetsiz kapadılar.
Sonraki sezon bizimle aynı grupta mücadele ettiler ve oynadığımız iki maçı da 10'ar sayılık farklarla kazandık(69-79, 74-64). Aramıza tekrar katılan Sophia'nın dışardaki maçta 29, içerdeki maçta 32 sayıyla, canlarını en çok yakan oyuncumuz olduğunu belirtmemiz lazım.

Bu seneye gelirsek kadrolarında geniş bir değişikliğe gittiler, kadronun temelini geçtiğimiz senelerdeki gibi yerliler değil Yugoslav ekolünden gelen oyuncular oluşturuyor, bol bol sonu "-iç" ile biten oyuncuları var. Şu ana kadar rotasyona sadece birer dakika ile giren iki Rum oyuncuları, ne kadar uluslararası bir takım olduklarının ispatı. Amerikalıları ise takımın yıldızları konumunda, WNBA patentli uzun forvetleri Shyra Ely takımın bir numaralı skor opsiyonu. Guard Natasha Lacy ise takımın asist lideri ve turnuvada bu istatistikde 8. durumda(4.9 ort.).
İçinde bulundukları F Grubu'nu; 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ile 3. sırada tamamladılar. Evlerinde, grup lideri Cras Basket Taranto'ya grup aşamalarındaki tek mağlubiyetlerini yaşattılar (70-53). Sonraki aşamada rakipleri İspanya'nın Rivasecopolis takımı oldu. Eşleşmenin favorisi, eski oyuncumuz Petra'nın da formasını giydiği Rivasecopolis olsa da her iki maçta da rakibini mağlup eden AEL (62-58, 70-79) üst tura yükseldi.
Favori rakiplerine karşı başarılı maçlar çıkarıyor rakibimiz. Kazandıkları ilk Rivas sonrası coahları Linos Gavriel'in hala tura inanmadığını açıklaması, İngiltere futbol liginden tanıdığımız akıl oyunları mı, yoksa takımının bir tesadüfe imza atmasının yansıması mı, Sarayın Sultanları karşısında göreceğiz.

Galatasaray karşısında da tarih yazmaya devam etmek istiyoruz diyorlar. Gülünç geliyor bu laflar bir Galatasaray taraftarına, o bizim işimiz ne de olsa.

Hiç yorum yok: