BIY AD

20 Mart 2009 Cuma

BİZ Kazandık

Bugün Ayhan Şahenk'te, oyuncu - taraftar tek vücut olacağız. Kursk değil biz finalist olacağız.
Fanatik Gazetesinde, resmi sitede çıkan röpartajlarda okuduğumuz; yönetimin, hocalarımızın ve oyuncularımızın tek isteği taraftar desteği.

Finalist olmak zor değil bir önceki turda Athinaikos BC takımından 20 sayı fark yiyen Ruslara en az 15 sayı fark biz de atarız.
...

Evet biz kazandık, biz finalist olduk. Yarısı boştu salonun bugün belki ama dolu kısmında öyle bir taraftar vardı ki her savunmada yer yerinden oynuyordu. Teşekkürler gelen herkese binlerce kez, biz kazandık taraftarıyla oyuncusuyla.
İlk yarı yolunda gitmiyordu işler, şutlar potada ufak bir slalom yapıp dışarı çıkıyordu. Kursk'un ise karpuz şutları bile hiç zorluk çıkarmadan hanelerine sayı olarak yazılıyordu.
Böyle gitmeyeceği belliydi, belliydi ama nasıl olacaktı 22-28 geride kapadığımız yarı sonucunda herkes kaybediyoruz demeye başlamıştı. Belki oyuncularımız, belki hocalarımız, belki karşı tribünde bizimle bu heyecanı paylaşan başkanımız ve Yiğit Şardan da olmadı derken, bir kahraman vardı Ayhan Şahenk'te bugün. Muhabbet geyiğe dönse de bir ara ciddi ciddi 50 sayı atıp %101'le oynadığını düşündüğümüz Seimone, büyük oyuncu nasıl olur gösterdi. Gerçek istatistiklerine baktığımda 17/22 saha içi isabetiyle 38 sayı atan yıldız, 39 sayı atan Dinamo Kursk'a 1 sayı farkla kaybetmesine rağmen :) , takım arkadaşlarının inançlı oyunu ve yardımları ile gerekli olan farkı yakaladık ve hatta fazlasını da attık. Maça Işıl, Tuğba, Augustus, Young ve Kress beşiyle başladık, ilk yarı Esra, Şaziye ve Yasemin de rotasyonda yer aldı ama 2. yarı öyle bir büyü vardı ki sahada, sanki coach Okan Çevik de büyüyü bozmamak adına sadece 1.5 dakikalık Işıl-Tuğba değişikliğinden başka değişiklik yapmadan 20 dakikayı tamamladı, Işıl-Esra-Augustus-Young-Kress beşiyle.
Işıl; bildiğimiz Işıl. 4 Sayı - 8 Rib. - 7 As. - 3 Top Çalma
Esra; narin görüntüsüne karşın savunmada büyük savaşçı. Maçı koparan ve bizim adımıza tek 3'lüğün sahibi. 7 Sayı - 3 Rib. - 1 As. - 2 Top Çalma
Seimone; There is only one, SEIMONE. 38 Sayı - 4 Rib. - 2 As. - 2 Top Çalma - 1 Blok + Kocaman bir yürek
Young; 22. sayısında kitlenen takımı peş peşe attığı 4 sayıyla ateşledi, pota altı savunmasıyla rakibi bezdirdi. 9 Sayı - 8 Rib. - 2 Top Çalma - 1 Blok
Kress; her zamanki güvenilir oyunu ile o da görevini yaptı. 4 Sayı - 6 Rib. - 1 Top Çalma - 1 Blok
Bu süper 5, tribünde taraftarı, protokol tribününde maçın 2. yarısını bizim gibi ayakta izleyen başkanı ve yönetimi, sahada gibi terleyen coşan benchi ile Galatasaray'ımız Eurocup'ta finalde.

Finalde rakip İtalyan, Cras Basket Taranto. Kupanın büyük favorisi Dinamo Moskova'yı elediler. Saha avantajı bizde. Ayrıntılı analizi maçtan önce bu sayfalarda veririz.

Tebrikler Sarayın Sultanları, Tebrikler Galatasaray taraftarı bu zafer hepimizin.
Adınla, Takımınla, Taraftarınla; En büyük sensin CİM BOM BOM!

Hiç yorum yok: