BIY AD

5 Mart 2009 Perşembe

Hoşgeldin Maçı || GALATASARAY: 91 Botaş: 56

Ligin en altındaki 3'lü ile oynadığımız serinin son maçında, Ayhan Şahenk'de Botaş'ı konuk ettik.
35 sayılık farkla sezonun en farklı galibiyetini aldık. Işıl, Tuğba, Augustus, Young, Kress beşiyle başladığımız maçı nerdeyse ilk çeyrekte kopardık. 4. çeyreğe kadar savunmayı hiç bırakmadan maç dengedeymiş gibi bir devam edince, final periyoduna 72-30 önde başladık. Fark açılınca genelde çok süre alamayan Yasemen, Korel ve Şaziye'nin daha oynadığı son çeyrekte hücumda yine etkili olsak da, savunma biraz düşünce fark azaldı. Diğer üç çeyrekte sadece 30 sayı yiyen takımımız, son çeyrekte attığı 19 sayıya karşılık 26 sayı yedi ve maçı 91-56 kazanmayı başardı.

Seimone ve Esra öne çıkan isimlerdi. Seimone 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu, Esra ise girdiği andan itibaren sert savunması ve sayıları ile farkın açılmasına yardımcı oldu.

Botaş'ın yıldızı Tisdale'nin sezon boyunca, en kısa süre aldığı 2 maçtan biri ve en az sayı attığı maç olunca, ligin güçsüz takımlarından olan rakibimizi geçmek çok da zor olmadı. Tisdale de direnemeyince, çok genç bir kadroya sahip olan Botaş için işler kötüye gidiyor.

Rahat geçen maç bizim için yeni gelenlere hoşgeldin deme fırsatı yarattı.
Kara Braxton 8 dakika oyunda kalmasına rağmen kendini gösterdi. 8 dakikada yaptığı 8 sayı, pota altında savunmayı üzerine çektikten sonra boş arkadaşına yaptığı asistler ve savunmasıyla göz doldurdu. Fark uçuk bir rakamdayken, rakibin 3'e 1 geldiği pozisyonda Kara'nın yaptığı savunma gerçekten etkileyiciydi.
Bir diğer yeni isim Okan Çevik'in de ilk maçıydı. Aramıza, takımımızın başına hoşgeldi. Başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok: