BIY AD

2 Mayıs 2009 Cumartesi

Çizgi İçi

Perşembe günleri Lig TV'de yayınlanan, Bilgin Gökberk ve Alev Evliyaoğlu'nun programı Çizgi Dışı son bölümünde menejerlerimiz; Müge Erdem, Mihriban Oğuz, oyuncularımız; Işıl, Esra ve coach Okan Çevik'i konuk olarak ağırladı. Kim genel menejer kim idari menejer kriziyle başladı program. Müge ve Mihriban Hocaları bu konuda ayırlamakta zorluk çekse de Gökberk, yıllardan gelen dostlukları ve samimiyetleriyle sıcak bir sohbet gerçekleştirdi konuklarıyla.

Ufak bir özet geçeyim; Eurocup şampiyonluğu ana konuydu sohbetteki, sonra dışardan bakınca, takım içinde merak edilen sorular yöneltildi. Oyunculara karşı menejerlerimizden Müge Erdem'in iyi polisi, Mihriban Oğuz'un da kötü polisi oynadığını öğrenmiş olduk programdan. Seimone'nin içerde taraftarı taklit etmesi, tribünde bağırdıklarımızı içerde dillendirmeye çalışmasını da Esra'nın ağzından öğrendik. Esra ile Işıl "madem yapıyorsun düzgün yap" diye besteleri öğretmişler Seimone'ye. Okan Çevik'in yıllarca erkek takımları ile çalışıp, bu alışkanlığı ile ilk maçında kızları "Haydi Beyler!" diye sahaya uğurlamasını da yine Çizgi Dışı programında öğrendik.

Transfer ve kadro konusunda da konuşuldu. Okan Çevik bayan basketbolunda yeni olduğunu ve kulvar değiştirmek gibi radikal bir karar almışken hemen pes etmeyeceğini, konsantrasyonunu bayan basketboluna yönelttiğini yani açıkçası seneye de takımın başında olacağını belirtti. Transfer konusunda ise; kupayı Esra'nın, ligi ise Işıl'ın sakatlığı yüzünden kaybettik daha geniş bir kadroya ihtiyacımız var fikri türedi. Haksız değil coach ama çok çok basit bir bahane; birer sakatlığı öne sürmek. Işıl'ın 35 dakika sahada kalmasının performansını düşürdüğünü ve ikinci bir esas oyun kurucumuz olmaması (kendi görüşüdür, bence Yasemen'i unutmamak lazım) da coachu rahatsız eden bir durum. Yani kesinlikle bir oyun kurucu eklenecek kadroya. Bilgin Gökberk'in, F.Bahçe serisini göz önüne alarak, pota alında sanki bir oyuncuya daha ihtiyacınız var önermesine de; Coach, Kara'nın yerine büyük ihtimal başka bir 5 numara geleceğini, eğer kalacaksa da son 2 ayda değil sezon başında takıma katılacağını söyledi. En güzel haber ise; Marina, Sophia ve Seimone'nin seneye de bizimle olacağını bir kez daha duymak oldu.

Işıl program boyunca üzgündü, sakatlığı yüzünden. Fiziksel sağlığından öte ruh halini de etkiliyor sakatlığı. Bu arada Mihriban Oğuz'un anlattığı olay yüzünü biraz güldürdü. Sakatlığı yaşadıktan sonra ikinci gün hastanede kontrol için beklerlerken, yaşlı bir teyzenin Işıl'a yaklaşıp, "çok hoplayıp zıplıyorsun, bir tarafına bir şey olucak diye korkuyorum" demesi güldürmüş bizimkileri.

Sponsor konusunda ise Mihriban Oğuz; Telekomla bu sezon sonuna kadar kısa dönem bir forma ve saha içi reklamları anlaşması yaptığımızı, gelecek sene için göğüs reklamı ve isim sponsoru aradığımızı duyurdu.

Programın adı Çizgi Dışı ama takımın çıktığı programlar içinde neredeyse ilk defa çizginin içi hakkında da konuşuldu. Bilgin Gökberk'in sayesinde tabii ki. Lakabı; Köyün Delisi de olsa, insanları eleştirdiği için, eleştirilenler ve müritleri tarafından sevilmese de bence çok saygın bir gazeteci. Okan Çevik'in gözlerine bakarak Cem Akdağ'ı bu takımın oluşmasında en fazla emek harcayan insanlardan biri olarak sayması, Tuğba için; "hayatımda öyle bir atış stili görmedim, tribüne gitti derken basket oluyor bazen, şaşırtıcı" ve açık açık "Turgay Demirel'i sevmiyorum" demesi nedense insanların aklına gelse de telaffuz etmekte çekindikleri sözler. Bunları söyleyeni deli değil de daha saygın bir ifade ile anmak lazım bence.

9 yorum:

gs67 dedi ki...

programın adı çizgi dışı değilmiydi:S

Berkan dedi ki...

yazının tamamını okursan niçin başlığın çizgi içi olduğunu anlarsın:)

Adsız dedi ki...

son paragrafin ilk satirini okursaniz basligin neden çizgi içi oldugunu anlarsiniz

galatasaraylı dedi ki...

abi bu programın videosunu bulamazmıyız bir yerden

Adsız dedi ki...

valla sadece IŞIL yazan yerleri okudum:D

dejavu dedi ki...

@galatasaraylı;

Digitürk'den görüntü bulmamız biraz zor, eğer düşerse nete bir şekilde koyarız bloga da.

@Adsız;

Tamamını okumadan başlığa yanlış demek olmuyor haliyle, gayet ince bir mesaj var başlıkta.

galatasaraylı dedi ki...

eyvallah abi saol.

Adsız dedi ki...

yanlışlık varsı uyarıyım dedim..kötü bi niyetim yoktu!!!

Adsız dedi ki...

Canın sağolsun ne olacak. Bir espiri vardı başlıkta gözden kaçırmışsın biz de onun için uyardık sadece =)