BIY AD

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Final Sonrası


Sarayın Sultanları bu ayki derginin kapağı olmuşlar gördüğünüz üzere.

Dergide 7 sayfa fotoğraf var final gecesinden ve bunlar birçok yerde gördüğümüz fotoğrafların hemen hemen aynısı. Sözkonusu Galatasaray dergisi olunca beklentilerimiz de farklı oluyor haliyle soyunma odasında kupanın yansımasını, kupanın ertesi sabahında Florya'da yaşananları aradı gözlerim en basitinden. Yönetici, menajer, oyuncu hiçbirinin düşünceleri alınmamış kupa sonrasında, sadece fotoğraf altı yorum olayına girişilmiş.

Sultanlar basketbolda Avrupa'dan ilk kupayı getiriyor ama kapaktaki fotoğrafın hemen üstünde sağ tarafta ''Kaçırmayın ! 2000 UEFA Kupası Hatıra Posteri '' yazıyor. Tamam da bu kızların kazandırdığı kupa ne peki ? Gazozuna oynamadılar ki maçları, tenekeden de olsa nihayetinde kazandıkları Avrupa Kupası ! Hem evinde Galatasaray'ın UEFA'yı kazanan kadrosunun posteri olmayan Galatasaray'lı var mı ki ? 2000 UEFA kupası bu ülkenin gerçeğidir ve onu yok saymaya çalışanlara inat her daim hafızalarda taze durmalıdır bu konuda hemfikiriz ama kızlar bu kupayı kazanmışken şöyle Seimone Augustus'lu, Sophia Young'lı, Işıl'lı, Esra'lı bir posterimiz olmasın mı yani ? Çok şey mi istiyorum acaba ya da bunu düşünmek ve yapmak çok mu zor ?

UEFA dedik madem oradan devam edelim.. 2000 sonrası yaşanan bütün finansal problemlerde ağızlara sakız olan bir konu vardı: Galatasaray UEFA zaferini iyi pazarlayamadı. Bugün kazanılan bu kupanın sonrasında bu konuyu her platformda gündeme getirenlerin pek de ders almış olmadığını görüyorum üzülerek. Bu zafer Galatasaray taraftarının gönlünde en az UEFA kadar değerli bir başarıdır, final günü salonda yarattığı atmosfer ile de bunu herkese göstermiştir zaten taraftar ama görmek lazım tabii bu ince detayları. Pazarlama departmanında ve storelarda Yiğit Şardan'ın gelişi ile birlikte yaşanan hareketliliği hepimiz biliyoruz ve takdir de ediyoruz. Değişen konseptler, gündeme uygun ve gündem yaratan t-shirtler, marşlar falan hepimizin beğenisi kazandı geçtiğimiz dönemde ama bana göre sınıfta kaldık bu konuda bir kez daha.


Maç günü final için bir atkı çıkarmak ya da kızlarımızın resimlerinin olduğu tshirt, atkı olayına girmek ne bileyim en basitinden ''Yenilmez Armada '' ruhuna ithafen bir ürün yapmak zor olmasa gerek. Bunu da bir kenara bırakalım.. Final sonrası blogda maçın linklerini paylaşırken çekinmiştim açıkçası zira final sonrası bir DVD beklentisinde idim. Hem final yolculuğunu hem de finalde yaşananları, ekrana yansıyan ve yansımayan kısımlardan oluşan bir kupa dvd'si bekliyordum ben, an itibariyle de bu beklentim devam etmekte. Boşa bekliyor gibiyiz ya dur bakalım. Sırf DVD değil tabii olayımız o gece yaşanan ve unutulmayacak pek çok olay var, S.Young'ın insanüstü performansı, Augustus'un kupayı bırakmayan inadı ve bunun taraftara yansıması, Kress'in ''Tanrı'nın eli '' serbest atışı, Galatasaray ruhunun takım halinde kenarda hazır bulunması.. Bunun gibi pek çok malzeme var tabii bunu işleme ve paraya çevirme niyetinde birileri lazım öncelikle, sorunumuz orada.

Bu konuda epeyce doluyum farkettiğiniz üzere ama 9 yıldır şunu yapamadık, bunun reklamını yapsaydık şöyle olurdu diye hayıflananların halen gözlerinin kapalı olduğunu görmek canımı sıkıyor. Neyse biz beklemeye devam edelim, sesimiz ulaşır bir yerlere belki..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

yok ya biz adam olmayız.
ben de gittim 1 mayısta almak için dergiyi (alış sebebim de eurocup zaferi olacaktı, normalde takip ettiğim bi dergi değil) ama baktım hala uefa kupası posteri veriyolar, bıraktım aynen yerine.
ama muhtemelen yine de alacaktım önümüzdeki günlerde, bi köşede kalsın maç biletiyle maç günü kitapçığının yanında anı olarak diye ama yazıyı okuyunca vazgeçtim.

Adsız dedi ki...

storeye gidip alıcam ne olursa olsun geçen aldımda 7 liraydı fiyatta degişiklik varmı abi.?

mischa dedi ki...

Selam renktaş,
ben de basketbolu çok yakından takip eden biri olarak, senin blogunun çok sıkı takipçisiyim. Ellerine sağlık.
bu yazının dergi ile ilgili kısmına katılıyorum. GS dergisi kimsenin olamadığı yerde olmalı, kimsenin çekemeyeceği fotoları çekmeli, ropörtajları yapmalı. Aslında bu hep böyle oldu,beklentimiz doğru. Ama bizim için çok önemli olan bu kupayla ilgili daha özenli davranılabilirdi.
Sana katılmadığım nokta ise şu;evet senin benim için bu kupa UEFA ile nerdeyse eşdeğerdir ama malesef tüm taraftarları göz önüne alınca, bunun böyle olmadığını anlamak mümkün. finalden haberi olmayan birçok "iyi" Galatasaraylı vardı. Kupa almışız, bravo kızlara diyip geçiştirenler. Sen de çok iyi biliyorsun. Bu takım sezon boyu 30-40 kişiye maç yaptı. O açıdan, pazarlama ürünleri de yapılsa tutmazdı. Aynen çıkan "tarihi biz yazarız" t-shirt'ü gibi.
Tekrar ellerine sağlık. Takip etmeye devam ediyorum siteni. Sen de göz atmak istersen: http://dieforyougs.blogspot.com/
Kolay Gelsin

dejavu dedi ki...

@ adsız;

7 lira dergi.

@mischa;

Selamlar..Teşekkürler ilgin ve güzel sözlerin için, blogunu da biliyorum bu arada. =)

Dergi konusunda hem fikir olmamız bir yana farklı düşüncelere de açığız tabii ki hatta istediğimiz de tam olarak bu, zaten ilginin çok az olduğu bu alanda herkes dilediğini söyleyebilsin istiyoruz bu sitede. Tabii önce biz ne düşündüğümüzü yazıyoruz, yolu açalım arkamızdan kim gelicek bakalım düşüncesi ile.

Fenerbahçe maçlarında şubenin varlığını hatırlayanlar olduğu gibi finalde şubeyi hatırlayanların olması da normal. Ama ben halen ısrar ediyorum, çıkarılacak herhangi bir kupa temalı ürünün büyük satış yapacağını düşünüyorum.

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

abi konudan alakasız ama biliosun sene başında fenerle cumhurbaşkanlıgı kupasında karşılaşmıştık.bu sene trkupasını fener aldı ligide büyük ihtimal kazanacaklar cumhurbaşkanlıgı kupsında kim oynayacak fenere rakip olarak.

Adsız dedi ki...

Mersinle oynayacaklar ligde finalist oldukları için. Biz yokuz ne yazık ki

Adsız dedi ki...

@pErEz|uA|

saol kardeşim bilgi için.