BIY AD

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Eurocup 2010


Yeni sezonda FIBA Eurocup'da mücadele edicek olan takımlar belli olmuş. Toplam 38 takımın katıldığı organizasyonda 8 tanesi dörderli, iki tanesi de üçerli olmak üzere toplam on grup bulunuyor.

Geçen sene İstanbul'da kaldırdığımız bu kupaya bu sezon üç takımımız katılıyor: Samsun Basket, Beşiktaş Cola Turka ve Botaş. Ligde bu sezon yakaladığı çıkışı Avrupa'da da devam ettirmek düşüncesinde olduklarını açıklayan Samsun temsilcisi ile genç oyuncularla mücadele eden ve gelecek dönemin hazırlıklarını yapan Botaş'ın performansını merak ediyorum açıkçası. Özellikle Botaş'ın genç oyuncuları için çok iyi bir tercübe olucaktır grup aşamasında oynanan karşılaşmalar. Aziz Akkaya'lı Beşiktaş Cola Turka için ise biraz beklemekte fayda var malum son dönemde finansal sorunlarla gündeme geldiler hep.

Geçen yıldan hatırladığımız ve birer birer geçtiğimiz Dexia, K.V. Imperial AEL, Municipal Targoviste, Chevakata Vologda, MontpellierUSO Mondeville, Dynamo Kursk gibi takımlar bu sezonda da Eurocup'da mücadele edicekler. Dinamo Moscow, Nadezda Orenburg, Dynamo Kursk, Chevakata Vologda, Spartak takımları ile turnuvaya katılan Rusya ise her zaman olduğu gibi şampiyonluğa en yakın ülke konumunda. Kuraların 21 Temmuz Salı günü çekileceğini hatırlatarak bitirelim postu.

Hiç yorum yok: