BIY AD

7 Temmuz 2009 Salı

Ivena Vecerova Galatasaray'da


Kress'in ve Braxton'ın ayrılmasının ardından Avrupa'dan bir uzun arayışımız olduğu biliniyordu. Çek oyuncu Ivana Vecerova ile anlaşma sağlanmış.

Son dakika haberi olarak dursun burada postumuz, altını daha sonra doldururuz.


--

1979 doğumlu ve 1.94 boyunda yeni uzunumuz Vecerova. Basketbola başladığı Gambrinus Brno takımında tam on yıl oynadıktan sonra geçtiğimiz sezon, 29 yaşında iken kariyerinde ilk defa yurtdışına çıkmış ve Ros Caseres takımında forma giymiş. Basketbol hayatının ilk on yılını ülkesinde geçirdikten sonra, yurtdışına açıldığı ilk sezonda İspanya liginde ve Euroleague'de yakaladığı ortalamalar hiç de içaçıcı değil. Euroleague'de 16 dakika sahada kalırken 4 sayı 4 ribaund ortalamaları ile oynamış, ligde ise süresi biraz daha azalmış ortalama 13 dakika forma giyerken 2.1 sayı 2.4 ribaund rakamlarını tutturmuş. Avrupa'nın başka bir ülkesinde ilk deneyimini yaşayan 29 yaşındaki bir oyuncu için oldukça düşük rakamlar.

Oyuncuyu etraflıca izleme şansına sahip olamadığımız için rakamlar üzerinden konuşuyorum bundan pek hazetmesem de. Doğru sistemde, doğru oyunla bu rakamları çok yukarılara da çıkabilir ya da benchde havlu sallayarak da bir sezon geçirebilir İstanbul'da, bunu sezon içerisinde yaşayarak göreceğiz. İlk deneyiminde İspanya'dan mutsuz olduğu için sözleşmesini feshederek ayrılan Vecerova şu an için tamamen kapalı kutu, teknik ekibin bir bildiği vardır umarım.

Oyuncuyu merak edenler için şurada iki adet kısa videosu mevcut. Biri pick'n roll diğeri de lay-up olmak üzere. Potaya devrilebilen bir uzun olarak gözüküyor bu iki videoda. Leuchanka transferini yorumlarken yanına gelecek olan uzunla birlikte anlam kazanıcak bir transfer demiştim. Açık söyleyeyim, beklediğim hamle Vecerova kalibresinde bir oyuncu değildi kesinlikle daha üst seviyede bir isim bekliyordum. Boyalı bölgeyi her iki pota altında da domine edebilecek, ciddi manada bir hücum seti olarak kullanılabilecek sırtı dönük oyunu olan kalıplı bir uzun bekliyordum ben. Hayal ettiğimiz seviyeler için çok uygun bir oyuncu olmasa da, oynanacak oyun ve takım sisteminde hiç beklemediğimiz kadar öne de çıkabilir. Bu biraz da teknik ekibe bağlı, kafalarında kesinlikle bir plan vardır Vecerova ile alakalı olarak.

Maliyeti daha az olan bu transfer sonrası yeni Amerika'lımızı daha fazla merak etmeye başladım açıkçası. Bekleyelim bakalım biraz..

Hiç yorum yok: