BIY AD

12 Temmuz 2009 Pazar

Samsun Devam Dedi


Lige çıktığı ilk sezonda ligde ve kupada yarı finale kadar yükselmeyi başaran Samsun Basket şüphesiz geçen sezonun en dikkat çekici takımıydı. ''Samsun Namık Kemal Lisesi Spor Kulübü Derneği'' adıyla yola çıktıktan sonra tüzük ve isim değişikliği yaşayarak Samsun Basketbol adını alan takımın geçen yılki bu başarısını iyi analiz etmek gerekiyor. Okul takımı olarak çıktıkları bu yolda amatör ruhlarının yanına yönetim, taraftar ve oyuncu üçgeninde sağladıkları profesyonel katkılarla gerçekten büyük başarı elde ettiler ilk sezonlarında.

Ligimizi bilen tecrübeli Türk oyuncuların yanına, fiyat/performans parametresinde dikkat çeken yabancı oyuncuları ekleyen Samsun temsilcisi coach Cantuğ Keskindemir'in de emekleriyle başarıya giden yolu çok net şekilde gösterdiler herkese. Normal sezonda Samsun'da oynadıkları tüm lig maçlarını kazanmalarında bu maçlarını dolu salonlara oynamalarını sağlayan Samsun halkının da büyük katkısı var elbette. Şehrin takımına ve basketbola olan ilgileri ile gerçekten basketbol için çok hoş bir ortam yaratılıyor Samsun'da, bunu All- Star maçında da ayrıca görme şansımız olmuştu. Play-off yarı finalinde Mersin maçında yaşanan tatsızlıkları unutmuş değilim fakat herşeye rağmen gösterilen ilgi ülke ortalamamızın çok üstünde, İstanbul ile zaten mukayese kabul etmez durumda.


Fakat sezon içinde yaşanan bir takım sıkıntılar oldu Samsun takımında. Taraftarın bu desteğinin bir benzerini maddi anlamda şehrin ileri gelenlerinden beklediğini dile getiren eski Genel Sekreter yeni coach Cantuğ Keskindemir görevinden istifa etti. Planlanmış bir hamleydi bu kesinlikle, dikkatleri çekmek için bu yolu seçen coach kısmen de olsa bunu başarmış oldu. Fakat yine özellikle sezonun ikinci kısmında oyunculara ödeme zorluğu çekildiği yönünde haberler okuduk. Aynı dönemde takımın performansında gözlemlediğimiz düşüşler de bunun bir yansıması olarak kaldı aklımızda.

Sezon sonunda Avrupa Kupaları'na katılma hakkı kazanan Samsun Basketbol takımının lige devam edip etmeyeceği dahi soru işaretiydi. Başkan Hüseyin Tayinci'nin istifasının ardından idari bir kriz de yaşandı Samsun'da, bir dönem boşlukta kaldılar. Fakat on gün önce yapılan seçimde Hüseyin Tayinci yeniden başkan seçildi ve Samsun takımının lige devam edeceğini açıkladı. Bu sezon Eurocup'a katılacak olan Samsun Basket takımında başkan Tayinci yaptığı açıklamada amaçlarını Avrupa'nın en iyi üç takımından biri olmak olarak açıklamış.

Başkan'ın ilk hamlesi yeni sezon için bir kez daha Cantuğ Keskindemir ile anlaşmak olmuş. Keskindemir 2 senelik bir anlaşma imzalamış Samsun Basketbol ile. Geçtiğimiz sezon ortasında Galatasaray'ın yaşadığı coach krizi sırasında teklif giden isimlerden biriydi Cantuğ hoca fakat Samsun'da kalması beni daha mutlu etmişti açıkçası. Şimdi TBBL'de ikinci sezonunda daha genç oyuncularla göstereceği performans onun kariyeri için de önemli olucaktır.

Koçla yeniden anlaştıktan sonra transferlere başlayan Samsun takımında kimlerin takımda tutulacağı yönünde netleşmiş bir bilgi yok. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Hande Kayalar'ı ve Burhaniye Belediyespor'dan Tuğçe Canbaz'ı transfer ettikleri yönünde haberler var yerel gazetelerde fakat kulüpten yapılmış resmi bir açıklama yok henüz. Ayrıca geçen sezonki başarılarında önemli bir paya sahip olan isimlerden Larkins'in Mersin ile McBride'ın da çeşitli takımlarla adı anılıyor. Samsun temsilcisinin bu sezonki bütçesi yabancı transferi gerçekleştirebilecek düzeyde mi, yoksa tamamen yerli ve genç isimlerle mi yola devam edicekler bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz net olarak. Fakat bütçelerden, paralardan bağımsız olarak bir gerçek var ortada, o da Samsun Basketbol'un bu lige renk kattığı, umarım bu renk kalıcı olur ligimizde.

1 yorum:

Sarp dedi ki...

Başkan Hüseyin Tayıncı lige ve Eurocup'a damga vuracaklarını söylemiş. Yabancı transferi yapacaklar gibi görünüyor.

http://www.dengegazetesi.com.tr/news_detail.php?id=26174