BIY AD

16 Temmuz 2009 Perşembe

Euroleague Kuraları Çekiliyor


Eurocup zaferinin ardından bu sezon Euroleague'de mücadele edeceğiz. Gerçi geçen sezonda da bunu yapabilirdik fakat gelen wildcard'ı geri çevirmiştik. Toparlanmaya başladığımız dönemde kendimizi yeniden hatırlatacağımız, özgüven kazanacağımız bir sezonda kazanmamızın daha olası olduğu bir kupada yarışmak bana oldukça mantıklı gelmişti sezon başında, her ne kadar bazı kesimlerce tepkiye neden olsa da bu. Sezon sonunda kazanılan Avrupa Kupası ile herkes bunun daha akilane bir strateji olduğunu görmüştür sanırım.

Yeni sezonda Euroleague'e katılacak takımlar açıklanmış. Toplam 24 takımın katıldığı organizasyonda üçer takımla temsil edilen ülkelerin arkasından iki takımla geliyoruz, Fenerbahçe ve Galatasaray ile. Rusya, Fransa, İspanya ve Macaristan üçer takımla katılıyorlar Euroleague'e, ligimizin büyüme trendini gözönüne aldığımızda önümüzdeki üç yılda bizimde buralara sağlam şekilde üçer takımla katılma durumumuz oluşabilir.

Spartak Moscova Region, CSKA Moscova, UMMC Ekaterinburg (Rusya) - Ros Casares Valencia, Halcon Avenida, Rivas Ecópolis Covibar (İspanya) - MKB Euroleasing Sopron, Szeviep Szeged, MiZo Pecs 2010 (Macaristan) - Bourges Basket, ESB Villeneuve, Tarbes (Fransa) - Cras Basket Taranto, Familia Schio (İtalya) - KS AZS-PWSZ Gorzow, Lotos Gdynia (Polonya) - Gambrinus SIKA Brno, USK Prag (Çek Cumhuriyeti) - Maxima Broker Kosice (Slovakya) - TTT Riga (Letonya) - Gospic Croatia Osiguranje (Hırvatistan) - TEO Vilnius (Litvanya) - Fenerbahçe, Galatasaray (Türkiye)

Ayhan Avcı ile birlikte namağlup olarak birinci lige çıktığımız sezondan beri sürekli büyüyen bir takım profilimiz var. Eurocup şampiyonluğunun ardından bu sezon gelinebilecek en son noktaya geldik, buradan ötesi yok Avrupa bayan basketbolunda. Burası çok ayrı bir dünya, uzun bir aradan sonra yeniden burada olmamız sevindirici tabii ki. Kuraların 21 Temmuz'da çekileceğini hatırlatarak rakiplerimizi beklemeye başlayalım.

Hiç yorum yok: