BIY AD

24 Haziran 2010 Perşembe

A Milli Takım: 65 - Ümit Milli Takım: 91

Dün oynandıktan sonra haber verilen ve herhangi bir şekilde takip edilmesine izin verilmeyen çok gizli maçta Ümitler'imiz, ablalarını farklı bir skor ile mağlup etti. Kadrolara baktığımızda A Milliler'in alışılan kadrodan epeyce uzaklarda olduğunu görüyoruz. İstatistiklere baktığımızda, Yasemen'in takımının en skorer ismi olduğunu görürken, A Milliler'de forma giyen ve adı Galatasaray ile anılan Ceyda Kozluca'nın dominant bir performans sergileyip, maçın en skorer ismi olduğunu görüyoruz.

A MİLLİ TAKIM (65): Ceyda Kozluca 20 (11 ribaund- 1 asist), Gökçe Doğan (1 ribaund- 2 asist), Gizem Yavuz 6 (4 ribaund- 2 asist), Bahar Yapar 4 (1 asist), Gülşah Akkaya 6 (5 ribaund- 2 asist), Meriç Yenal 9 (3 ribaund), Melek Bilge 11 (5 ribaund- 3 asist), Mehtap Gezer 8 (6 ribaund- 4 asist), Deniz Çolakoğlu 3 (1 ribaund)

ÜMİT MİLLİ TAKIM (91): Simay Karaman 14 (2 ribaund), Burcu Çiğil 5 (2 ribaund- 3 asist), Özge Yavaş 6 (2 ribaund- 3 asist), Yasemen Saylar 16 (4 ribaund- 2 asist), Damla Gezgin 3, Asena Yalçın 8 (1 ribaund- 2 asist), Duygu Fırat 7 (2 ribaund- 1 asist), Harika Özden (2 ribaund), Tuğçe Canıtez 14 (5 ribaund- 5 asist), Esra Ural 5 (4 ribaund), Gamze Takmaz 6 (1 ribaund- 1 asist), Tuğçe Murat 2 (4 ribaund- 1 asist), İpek Derici 3, Yelda Kavazoğlu 2

Yazı normalde burada bitmesi gerekirken, çok rahatsız edici bir detaydan dolayı bitmiyor ne yazık ki. Önce kendi evimizin önünü süpürmeden, yani bannerdaki "bayan" ibaresini değiştirmeden, bu konuya girmek istemiyorduk ama bir şeyler söylemek lazım. Jülide Sonat'ın final serisi öncesi açıklamalarında "artık bayan yerine kadın kelimesi kullanılacak" beyanatı ile sevinmişken, federasyonun sitesinde şu maçı tanımlayan ifadeleri görünce gerçekten midem bulandı. "Ümit Milli Kız Takım, A Milli Kadın Takım’ı mağlup etti" başlığı ile verilen haberde, Ümit Takım'dakiler için "kız", A Milli Takım'dakiler içinse "kadın" ibaresi kullanılıyor. Off ki ne of, gerçekten çok iğrenç. Aman siz "bayan" deyin, kimsenin bekaretine zeval gelmesin. Ne kadar korkuyoruz, kadına kadın demekten. Hepimizin bildiği üzere cinsiyetler ikiye ayrılıyor; "Erkek ve Kadın". Ben erkek olmaktan hiç utanmadım, kadın olmanın da utanılacak bir yanı yok.

Buradan Ümit Milli takımdaki kardeşlerimize sesleniyorum; Simay, Burcu, Özge, Yasemen, Damla, Asena, Duygu, Harika, Tuğçe, Esra, Gamze, Tuğçe, İpek ve Yelda siz kadınsınız ve bunun utanılacak, çekinilecek hiçbir yanı yok. Cinsiyet ayrımcılığı yapanlar utansın. Bir de "kadın-kız" ayrımı yapanların mantığıyla düşünüyorum da, A Milli Takım'daki "kızlara" karşı ayıp olmuyor mu ya? Onlara da "Yarı Karışık A Milli Kadın-Kız Takımı" desenize.

Bu konuyla ilgili iki savunma var. Birincisi "bunun bekaretle ne alakası var, toplumumuzda genç kadınlara; kız denir" diye. O zaman Ümit Milli Erkek Takımı'nın adını da "Ümit Milli Oğlan Takımı" yapın, genç erkeğe de oğlan deniyor ülkemizde, bakalım sonra kaç tane delikanlı spor yapıyor Türkiye'de. İkinci savunma da; "her sorunu çözdük, "bayan-kadın-kız" ayrımı mı kaldı" deniyor. Evet, bu ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi cinsiyet ayrımcılığı, sen daha değil kadınına değer vermek, ismini söyleyemiyorsun.

1 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Bu A2 Milli Takım'ı falan mı :) Kadro o yönde.