BIY AD

1 Haziran 2010 Salı

Yılın Takımı Oylaması Sonuçları

19 Mayıs akşamından beri açık olan "Yılın Takımı" oylamasını bu sabah sonlandırdık. İlk günün ardından tablo zaten yeterince netleşmişti, sadece belirlediğimiz tarihin bitmesini bekliyorduk oylarla oluşan yılın 5'ini açıklamak için. Galatasaray ve Fenerbahçe ligin diğer takımlarından kalın bir çizgiyle ayrılıyordu, bu da oylamanın kaba hatlarını oluşturdu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki fark da oylamanın sonucunu netleştiren etken oldu. Fena sayılmayacak bir oy sayısıyla oluşturduğumuz Yılın Takımı; Birsel Vardarlı-Penny Taylor-Tamika Catchings-Sophia Young-Nevriye Yılmaz şeklinde kuruldu. Anket başlarken kendi pozisyonlarında gerekli sırada olmasalar dahi en çok oy alan iki yerliyi takıma kaydıracağımızı söylemiştik ama Birsel ve Nevriye buna gerek bırakmadılar ve kendilerine yılın beşinde yer buldular.

Yılın Takımı'nda kendine yer bulan oyunculara kısa kısa değinelim:
Oyun kurucu anketinde kullanılan 255 oyun 199'unu alan Birsel Vardarlı, karmanın direksiyonuna oturan isim oldu. Hem takımını yöneten hem de gerektiğinde şutuyla rakibi yıkabilen Birsel bu sezon 8.24 sayı-3.9 asist-3.2 ribaund ve 1.8 top çalma istatistikleri ile oynadı.

Penny Taylor her sıkışan maçta attığı çok kritik sayılarla Fenerbahçe'nin psikolojik üstünlüğünü oluşturdu. Savunması olmayan üçlüklerle, "biz yenemezsiniz" mesajını herkese yolladı sene boyunca. Penny'nin istatistikleri; 17.4 sayı-2.7 asist-4 ribaund-1.7 top çalma.

Galatasaray'a geldiği ilk günden beri oyun sisteminden, takımın havasına kadar her şeyi değiştiren Tamika Catchings final serisinde takımının süpürülmesine rağmen burada olmayı kesinlikle hak etti. Tamika, Galatasaray'da geçirdiği yarım sezonda; 14.5 sayı-3.8 asist-7.4 ribaund-2.7 top çalma ortalama istatistiklerine ulaştı. Onun da savunmada yolladığı mesajlar çok önemliydi, tam anlamıyla istatistiklere yansımasa da.

Sophia Young, Galatasaray'ın son 3 senede yakaladığı her başarıda altında imzası olan bir isim. Kimileri "gamsız" dese de yenilgiye isyan eden nadir oyuncularımızdandı, bu sene de final serisinde Fenerbahçe'yi en çok zorlayan oyunculardan biriydi. Sophia'nın istatistiklerine bakarsak; 15.7 sayı-1.8 asist-6.6 ribaund-1.8 top çalma.

Nevriye Yılmaz TBBL'de farkı oluşturan oyunculardan biri yıllardır. Fenerbahçe yerli rotasyonunun en önemli parçalarından biri -bence birincisi- olan Nevriye, takımının şampiyonluklarında rakip uzunlara sağladığı üstünlükle hep pay sahibi. Nevriye'nin istatistikleri; 11.6 sayı-2.1 asist-6.3 ribaund.

İlk beş bu şekilde oluştu Yılın Takımı oylamasında, yine gelen oylara göre ikinci beşe bakarsak;
Nilay-Esmeral-Douglas-Sutton Brown/Leuchanka-Hoffman

Görüldüğü gibi iki beş de tamamen finalistlerden oluşuyor. Yelena ile Tammy eşit sayıda oy aldığı için ikisini de yarım yarım beşe dahil ettik. Nilay tercihi sorgulanabilir sanki bu beşte ama yine de kaliteli bir 2. beş çıkardığını söyleyebiliriz Galatasaray-Fenerbahçe karması -pardon-TBBL karmasının. Oylama sonucunda Fenerbahçe'nin yeni transferi Şaziye'ye tek bir oy bile çıkmaması altı çizilmesi gereken bir nokta.

Son olarak da yerli 5 nasıl şekillendi oylarla, ona bakalım:

Birsel-Tuğba-Esmeral-Bahar-Nevriye

Bahar'ın aldığı kısa sürelere rağmen buraya adını yazdırması başarıdır kendi adına. Yıldızoğlu'yla beraber daha yüksek yerlerde görebiliriz onu. Tuğba da Galatasaray'ın en verimli yerlisiydi final serisi boyunca, diğer isimlere zaten değindik.

Oylamadan çıkan ilk mesajlar böyle, aşağıda oylama sonuçlarını da ekliyorum. Dikkat çekecek başka noktalar çarpabilir gözünüze, mesela Latoya Pringle'ın 8 oyda kalması gibi...


Hiç yorum yok: