BIY AD

23 Ocak 2011 Pazar

Ligde 13. Hafta Tamamlandı


Ceyhan Belediye:63 - Burhaniye Belediye:67
Ceyhan, Bengü Arseven ve Melek Bilge'nin sakatlıkları, Monique Coker'ın da yasaklı madde kullanmasından ötürü ciddi eksiklerle çıktığı Burhaniye karşılaşmasından mağlubiyetle ayrıldı. Burhaniye açısından bakarsak da sezonun ilk galibiyeti gelmiş oldu. İlk yarı konuk ekip tarafından 24-35 ile önde geçilirken, Burhaniye ilk kez bir ilk yarıyı önde kapattı bu sonuçla.  İkinci yarıya iyi başlayan Ceyhan, 9-0'lık seri ile farkı 2'ye kadar indirse de Seda Atlı'nın üst üste isabetleriyle Burhaniye oyuna dönmeyi başardı. Son çeyreğe 45-53 önde giren Burhaniye, son beş dakikaya da 49-61 ile daha da rahatlayarak girdiler. Sezonun ilk galibiyetine bu kadar yaklaşmışken, biraz heyecandan biraz da rehavetten olsa gerek maçın henüz bitmediğini fark etmeyen Burhaniye'ye Ceyhan'dan ciddi bir uyarı geldi. Son bir dakikaya girilirken skoru 63-65'e kadar getiren Ceyhan, sadece bir faul yaptıkları bu çeyrekte son 30 saniye içinde 4 faul yapmak zorunda kaldılar, rakibi çizgiye göndermek için. Fazlaca da zaman kaybetmiş oldular bu yüzden. Bitime 10 saniye kala Allyson Hardy'in iki serbest atışı da sayıya çevirmesinin ardından başka sayı üretemeyince her iki takım da maçın sonucu ortaya çıkmış oldu.

Dün solo performanslar günü demiştik, bugün de Burhaniye'nin Amerikalı oyuncusu LaToya Thomas 22 sayı-19 ribaund-4 asist-2 blok-2 top çalma ile büyük pay sahibi oldu galibiyette. Ceyhan'dan Aisha Mohammed'in 16 sayı-18 ribaundluk performansı ise sonuçsuz kaldı. Burhaniye bu sezon ilk kez önündeki bir fırsatı değerlendirdi. İlk galibiyetlerini aldıkları bu haftanın sonunda, İstanbul Üniversitesi ile aralarındaki galibiyet farkını 3'e indirdiler. Açıkçası işleri hala çok zor ama en azından bir galibiyet aldılar, ligin altına heyecan getirebilir bu sonuç.


CEYHAN BELEDİYE (63): Didem Engin, Yasemin İbek, Dilek Ünüvar (3 ribaund- 2 asist), Asena Yalçın (2 ribaund- 1 asist), Melike Yalçınkaya, Hülya Özkan 8 (3 ribaund), Julie Mc Bride 16 (2 ribaund- 3 asist) Jia Perkins, 13 ( 4 ribaund- 2 asist)Aisha Mohammed 16 (18 ribaund- 1 asist), Aslı Sevinç 10 (6 ribaund- 1 asist)

BURHANİYE BELEDİYE (67): Hatice Payza, Saadet Aysu Keskin, Seda Atlı 12 (5 ribaund- 1 asist), Hande Kayalar 7 (2 ribaund- 1 asist), Mina Maksimovic 6 (2 ribaund), Beratiye Demir, Allyson Renee Hardy 16 (6 ribaund- 6 asist), Chantella White 4 (5 ribaund- 2 asist), Latoya Thomas 22 (19 ribaund- 4 asist), Betül Pehlivan (4 ribaund- 1 asist)


Panküp Kayseri:75 - Alanya Belediye:68
All Star öncesinde Belgin Onbaşı ve Crystal Smith ile yolları ayıran Alanya Belediye, şalteri indirdi gibi gözükse de takım yine son anlara kadar savaşmayı sürdürdü. Burhaniye bir ivme yakalayabilirse Alanya, ligi son sırada dahi kapayabilir ama her şart altında mücadele edip, rakiplerini zorlamayı başardılar çıktıkları maçlarda. Bugün de ilk yarıyı 30-34 önde kapattılar bu zorlu deplasmanda ama eşitlikle girilen son çeyreğin başında tekrar 5 sayı öne fırlasalar da Vickie Johnson yönetimindeki Panküp'ten kurtulmayı başaramadılar. Son çeyrekte 10 sayı üreten (toplam 20 sayı attı) VJ, Pringle'nin yine durgun gözüktüğü maçta Sanford'la birlikte maçı kazandıran en önemli faktörlerden biri oldu. Üst üste Galatasaray ve Fenerbahçe ile karşılaşan Panküp bu iki maçta biraz tatsız gözükmüştü, bugünkü rakipleri de durumlarını görmek için çok doğru bir seçim değil haftalar ilerledikçe daha net göreceğiz ama Panküp sezonun ilk yarısındaki havasından uzak gibi görünüyor. 

PANKÜP KAYSERİ ŞEKER (75): Pınar Demirok 4 (4 ribaund), Bojana Vulic 7 (4 ribaund), Tuğçe Canbaz (1 ribaund), İlsu Darıcıoğlu 5 (1 ribaund- 1 asist), Gizem Yavuz 4 (1 ribaund– 1 asist), Nazlı Bircan Gökdemir, Bahar Öztürk 9 (7 ribaund– 2 asist), Latoya Antoinette Pringe 2 (4 ribaund), Esra Ural 2 (2 ribaund- 1 asist), Aynur Metin 3 (1 asist), Nakia Sanford 19 (6 ribaund- 2 asist), Vickie Johnson 20 (2 ribaund– 2 asist)

ALANYA BELEDİYESİ (68): Gülşah Çelebi 15 (3 ribaund- 5 asist), Yasemin Kimyacıoğlu (1 ribaund- 1 asist), Ebru Torun 10 (5 ribaund- 2 asist), Dilara Üşümüş (1 ribaund- 2 asist), Selin Öztekin 3 (1 ribaund), Joy Ayim 16 (8 ribaund- 1 asist), Michelle Battle 12 (5 ribaund- 2 asist), Süreyya Atinç (1 ribaund), Kasha Terry 12 (11 ribaund- 2 asist)

Hiç yorum yok: