BIY AD

17 Ocak 2011 Pazartesi

TKBL All Star 2011 Tamamlandı

Cumartesi sabahından tren ile Haydarpaşa'dan başlayan yolculuk itibariyle eğlence de başlamış oldu. Yıldızlar ve efsaneler ile birlikte olması, eski oyuncuların tekrar bir araya gelebilmesi, benim için de keyifli sohbetlerine katılmak adına tren yolculuğu çok keyifli oldu. Eskişehir'e vardıktan sonra Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde öğle yemeği için Ankara'dan gelenlerle birlikte Taş Bina'da buluşuldu. Akşam düzenlenecek kokteyle kadar otellere geçildi sonrasında. Anemon Otel'de düzenlenen kokteyl ile de Beyaz ve Kırmızı Takım kadroları ve teknik ekipleri belirlendi. Pozisyonlarına ve yerli-yabancı olamalarına göre ayrılan oyuncuların, kura ile takımları belirlendi. Daha sonrasında ikramlar ve müzik ile devam etti kokteyl. Cumartesinin programı bu şekildeydi, kağıt üzerinde angarya gibi gözükse de organizasyonun ilk gününde oldukça eğlendiğimizi, Federasyon'un çok iyi hazırlanıp konuklarını çok güzel ağırladığını söylememiz lazım.

Pazar gününe, yani saha içi organizasyonlara gelirsek içine girdiğimiz gibi bizi etkileyen Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'yla karşılaştık. Mükemmel bir salon olmuş, sadece üstü değil soyunma odaları, fitness salonu ile içi de üst düzey kalitedeydi. Eğer bir takım kurulursa, Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle, Eskişehirspor taraftarlarıyla ligin en renkli takımlarından biri olacaklarını düşündü oradaki herkes, Prof. Dr. Davut Aydın da takım kurmak konusunda hevesli olması bizleri sevindirdi. O salonun takımsız kalması gerçekten yazık olur. Salon açılışının ardından dans ekibi ve smaç gösterileri ile salonda ortam ısınmaya başladı. İlk yarışma 3 Sayı'da oldu. Ayşe Dilek Ünüvar, Bahar Öztürk, Jolene Anderson, Özge Yavaş ve Şaziye İvegin'in katıldığı bu yarışmada, Anderson, Özge ve Şaziye finale kaldılar. Ligimizin şu andaki en skorer oyuncusu da olan Jolene Anderson 18 puan ile, 2. Özge Yavaş'a 3 puan fark atıp yarışmayı kazandı. Bu başarısı karşısında sponsor firma tarafından 1500 dolarlık bir ödül alırken, salonu da büyüleyen Jolene Anderson alkışlarla uğurlandı parkeden. Bir sonraki heyecan Yetenek Yarışması'ndaydı, ligin genç oyuncuları Cansu Yetiş, Melike Yalçınkaya, Merve Aydın ve Doğa Comba'nın katılımlarıyla. Dereceler şu şekilde olunca; Merve Aydın (40 sn.), Doğa Comba (45 sn.), Melike Yalçınkaya (46 sn.) ve Cansu Yetiş (54 sn.) yarışmayı 1994 doğumlu Merve Aydın kazandı. Merve hızla başladığı yarışmada, bir parkuru atlayınca kenardaki Seimone Augustus'tan uyarı geldi gerekli yere gitmesi konusunda, Seimone'nin asisti ve tabii ki kendi hızıyla yarışmayı kazanan Merve Aydın, iPod ile ödüllendirildi. Günün son yarışması da programda daha önceden belirtilmeyen bir etkinlik oldu, bir aktif, bir veteran ve iki engelli sporcunun katıldığı özel yarışmanın ardından sıra beklenilen All Star maçına geldi.

Kırmızı Takım:
Baş Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu, Erman Okerman, Olcay Orak
Işıl Alben, Hana Horakova, Julie McBride, Esmeral Tunçluer, Doneeka Hodges, Matee Ajavon, Bahar Yapar, Seimone Augustus, Yasemin Horasan, Jessica Adair, Tuğçe Murat, Sylvia Fowles

Beyaz Takım:
Baş Antrenör Laszlo Ratgeber, Atilla Keskin, Caner Yıllar
Birsel Vardarlı, Allyson Hardy, Tuğba Talaşlıoğlu, Jolene Anderson, Vickie Johnson, Gülşah Akkaya, Kübra Siyahdemir, Nykesha Sales, Bahar Çağlar, Seda Tabakçı, Anna Vajda, Megan Frazee, Nevin Nevlin, Ivana Matovic

İlk çeyrekteki başlangıç beni biraz korkuttu, insanlar eğlenmek ve çok sayı izlemek istiyor ama bunun şut yarışması şeklinde olmasını değil tabii ki. Neyse ki ilk çeyrekteki oyun ısınma ve antrenmanmış sadece. İkinci çeyrek ile başlayan güzel hareketler, harika paslaşmalar ve estetik turnikeler ile maç oldukça güzelleşti. Sylvia Fowles'ın Işıl Alben'i sırtına alıp smaca götürdüğü pozisyon ile salon yıkıldı neredeyse. Bu 'ikili oyunla' birlikte Işıl Alben Türk kadın basketbolcular içinde ilk smaç yapan isim oldu. Başta olmak üzere Işıl, Seimone ve Sylvia tüm oyuncular yeteneklerini gösterip salonu büyülürken, Işıl ve Seimone sokak basketbolundan gelen tüm yetenekleri ile alkışların en büyüklerini topladılar. Bizim de gönlümüz Kırmızı Takım'a kaydı böylece ama maçı kazanan Beyaz Takım oldu. Fakat maça damga bitime saniyeler kala Big Syl ile geldi. Seimone'nin pasıyla buluşan Sylvia sol dipten gelerek harika bir smaç yaptı. Yalnız top Sylvia'nın ellerine gelince salondan yükselen ses, smacı istedi Sylvia'dan ve o da unutulmaz bir hareketle çok güzel geçen iki günü bitirmiş oldu. Maçın en ciddi oyuncularından olan ve Beyaz Takım'ın en skoreri Megan Fraaze maçın MVP'si olarak 2500 dolarlık bir ödül kazandı. Beyaz Takım'ın 94-89 üstünlüğü ile biten maçın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

TKBL tarihinin en keyifli All Star'ı, Eskişehir'e denk geldi ve bizlerin de izleme fırsatı oldu. Öncesinde soru işaretleri ile gittiğimiz organizasyondan keşke bir gün daha sürseydi diye ayrıldık. Teşekkür ediyoruz emeği geçen herkese. Sözü artık fotoğraflara bırakalım:



























1 yorum:

Mehmet ÜÇOK dedi ki...

yetenek yarışması çok gayri ciddi yapıldı.
Dostlar alışverişte görsün.
Bazı kurallar daha ciddi işletilebilirdi.
istasyonda hata yapan sporcudan ceza sn ilavesi yapılabilirdi.
kazanana lafımız yok ama gayri ciddi yapıldı kanatindeyim.
organizasyonda hoşuma gitmeyen 2 olay vardı birisi yetenek yarışması diğeri TRT'nin gayri ciddi yayın anlayışı.