BIY AD

19 Ocak 2011 Çarşamba

Var Olma Günü: Galatasaray - USK Prag

Basit bir maç günü değil, sene başında 'başkanı' tarafından Final-Four oynar, kupa alır denilen Galatasaray'ın, son 16'ya kalması için bir nevi ölüm-kalım maçı. Maçın kaybedilmesi halinde üst tura çıkmak için hiçbir ihtimal bulunmuyor, o yüzden mutlaka USK Prag'ı mağlup etmeliyiz. Kazanırsak VICI Aistes-Tarbes GB maçının sonucuna bakmadan üst tura çıkan ekip Galatasaray olacak. İşi son maça bırakmaması gerekiyordu Galatasaray'ın ama zararın neresinden dönersek kardır misali bu maçı alıp üst tura yükselmemiz gerekiyor.


Bizim ligde All Star arası verilen dönemde USK Prag, Çek Ligi'ndeki en yakın rakibi Fricso Sika Brno ile karşılaştı. Ev sahibi Sika Brno 80-57 ile farklı bir galibiyet alıp hem liderliği hem de ilk maçın rövanşını aldı. Bu sonucun Prag'ın, ligdeki ilk mağlubiyeti olduğunu belirtelim. Euroleague'de 5 galibiyet, 4 mağlubiyet alan Çek Cumhuriyeti temsilcisi, deplasmanda oynadığı 4 maçta sadece VICI Aistes'i mağlup edebildi. Prag'ın Aistes'i her iki maçta da mağlup etmesi, Galatasaray için de önemliydi. Aksi sonuçlar halinde gruptan çıkma şansımız kalmamış olabilirdi bugün. USK Prag'ın en skorer oyuncusu Delisha Milton Jones, milli oyuncu Eva Viteckova da onu takip ediyor ligde ve Avrupa'da. Takımın bir diğer önemli skoreri Eva Maltsi, bir sakatlık dönemi geçirmişti. 5 ve 8 Ocak'ta iki lig maçına çıkan Maltsi, son 10 günde oynanan maçlarda formasından uzak kaldı. Net bir bilgimiz yok ama sakatlığı nüksetmiş gibi gözüküyor.

Prag hafta sonunda ligdeki en zorlu maçına çıkarken, Galatasaray oyuncuları All Star'da rahat bir hafta sonu geçirdiler. Bugünkü maçta da Galatasaray çok kritik bir dönemeçteyken, Prag rahat oynayacak. Bu etkenlerin maçı nasıl etkileyeceğini merak ediyoruz açıkçası. Bakalım Sarayın Sultanları, geç de olsa bu gruptan çıkabilmeyi başarabilecekler mi?

İlk Maç: Maç Günü Yazısı
İlk Maç: USK Prag:84 - Galatasaray:56

Galatasaray - USK Prag
19 Ocak, Çarşamba
Abdi İpekçi 19:30
Yayın: GS TV

Hiç yorum yok: