BIY AD

21 Şubat 2011 Pazartesi

19. Hafta Sonuçları

Mersin BŞB:57 - Fenerbahçe:80
Mersin uzunca bir süredir Scholanda Robinson'u kullanamıyorken, Larkins de bu maçta süre alamayınca sahaya 2 yabancıyla gelmek zorunda kaldılar. İlk çeyreğe çok hızlı bir başlangıç yapsa da ev sahibi ekip, Fenerbahçe çeyrek sonunda maçı dengeye getirip, 2. ve 3. çeyreklerde de ciddi bir fark oluşturdu skorda. Fenerbahçe'nin salı günü çıkacağı Spartak maçına kadar dinlenme fırsatı olması için cuma günü oynanan bu maçta, koç tarafından sürelerinde iyi ayarlandığını görüyoruz. Sarı-lacivertlilerde Matovic, Angel, Jekabsone, Esmeral ve Nevriye çift hanelerde skor üretirken, Birsel de 11 asist ile tamamladı maçı.

Burhaniye Belediye:78 - Botaş:73
Burhaniye ilk çeyrekte 13 sayı avantaj yakalayıp, maç sonuna kadar da Botaş'tan kaçmayı başardı ve kümede kalma umutlarını sürdürdü. Burhaniye'nin size olarak sıkıntılı uzunlarına karşı Santos ve Frazee'nin 16'şar sayı üretmesine karşın, 18 sayı atsa da özellikle çizginin gerisinden fazlaca karavana atan Jolene Anderson üzerinden hücum ısrarı Botaş'ın galibiyetini engellemiş gibi gözüküyor. Ev sahibi ekipte, LaToya Thomas ve Allyson Hardy takımlarına ciddi katkı vermeyi sürdürüyorlar. Burhaniye'ye yerlilerden gelen 25 sayılık katkı da önemli tabii.

Ceyhan Belediye:84 - İstanbul Üniversitesi:77
6 maçlık mağlubiyet serisine tutulan Ceyhan, Monique Coker'ın geri döndüğü maçta İstanbul Üniversitesi'ni mağlup edip, ligde kalmayı büyük ölçüde garantiledi. Coker da dahil olmak üzere yabancılarından çok yüksek katkı alan Adana temsilcisi, kazanıp bir basamak yükseldiği bu haftada kritik bir galibiyet elde etti yakın rakibi Üniversite karşısında. Bireysel performansları biraz öne çıkarmak gerekiyor bu maçta; Aisha Mohammed 19 sayı-20 ribaund, McBride 19 sayı (4/4 üçlük)-9 asist, Perkins 11 sayı-4 asist-4 top çalma, Coker 13 sayı ile oynarken, İstanbul Üniversitesi adına da Bahar Yapar 13 sayı, Mehtap Gezer 6 sayı-3 ribaund-4 asist-3 top çalma-4 blok, Ajavon 22 sayı, Howard 17 sayı ile oynadılar. Güzel rakamlar ve ilginç istatistikler var, o yüzden altını çizme ihtiyacı duydum.

Beşiktaş:66 - Panküp Kayseri:76
İlk maçta favori Panküp'ken 11 sayılık bir galibiyet alan Beşiktaş, kendi evinde ise ilk yarıdakine daha kolay gözüken bu maçta rakibine mağlup oldu. Beşiktaş'ta Izi hariç hiçbir oyuncu çift hanelere ulaşamazken, konuk ekipte 4 oyuncu çift hanelerde skor üretti. Takımının en skoreri de olan İlsu Darıcıoğlu'nun 18 sayılık katkısı çok önemliydi kuşkusuz. Pringle (14 sayı-17 ribaund-2 blok) ve Sanford (12 sayı-10 ribaund) ile pota altında büyük üstünlük kuran Panküp, takım ribaundlarında da 33-50 gibi bir fark yakaladı. İlsu'nun da yayın gerisinden yaptığı katkı ile Panküp, özellikle ilk yarısını çok iyi oynadığı bu maçtan önemli bir galibiyetle ayrıldı.

Alanya Belediye:56 - Tarsus Belediye:74
Beyaz bayrağı çekmiş, artık ligin bitişini bekleyen Alanya, Tarsus'u ağırladı bu hafta. Tarsus'un galibiyet serisini  6 maça çıkarması ve 3'ü yerli 5 oyuncusunun çift hanelerde skor üretmesi haricinde söyleyecek pek bir şey yok bu dair. 

Hiç yorum yok: