BIY AD

17 Şubat 2011 Perşembe

Ligde 18. Hafta Sonuçları


Panküp Kayseri:63 - İstanbul Üniversitesi:49
Panküp'ün 24-8'lik ilk çeyrek skorunu göz önüne aldığımızda, iyi başladıkları maçı fazla da zorlanmadan kazandıklarını görüyoruz. Barbara Turner, Nakia Sanford (double-double yaptı), Aynur Metin ve Latoya Pringle'nin çift hanelere çıktığı bu maçta VJ'in de 4 sayı-9 asist-5 ribaund'luk katkısı oldu. Panküp'ün birinci oyun kurucusu Gizem Yavuz'un bu maçta oynamadığını da belirtelim.

Botaş:58 - Mersin BŞB:53
Konuk ekip Mokango, Larkins, Jinks üçlüsünden ciddi katkı alsa da, son çeyreğine önde girdiği maçı kaybetti. Botaş'ta Jolene Anderson'un düşük skorlu şu maçta da 26 sayılık bir üretim sağladığını görüyoruz. Mersin'in ribaundlarda kurduğu 54-41'lik üstünlük (Mersin hücum rib: 21 - Botaş savunma rib:26) ve Mersin lehine 7-0'lık blok farkına rağmen yüzdesiz dış atışlar Mersin'i üzmüş bu maçta. Tuğçe (0/2), Tuğba (0/7) ve Jinks'in (2/10) ellerinden 2/19 dış atış isabeti, kaldırılması zor bir lüks Botaş karşısında.

Samsun Basketbol:75 - Ceyhan Belediye:64
Samsun'un 4 maçlık mağlubiyet serisini bitirdi, Ceyhan'ın ise 5 maçlık mağlubiyet serisine bir zincir daha ekledi bu maçın ardından. Samsun'da 3 yerli (Ceyda, Gülşah ve Deniz) oyuncunun çift hanelerde skor üretmesi hoş olmuş. Yine ev sahibi adına Adair'in 15 sayı-14 ribaund-2 blokluk katkısını atlamayalım. Ceyhan'da da Jia Perkins'in 21 sayı, Aisha Mohammed'in 10 sayı-10 ribaundluk katkılarına rağmen, Samsun'un ilk yarıda oluşturduğu farkı maç sonuna kadar koruduğunu görüyoruz.

Fenerbahçe:128 - Alanya Belediye:64
Smith ve Belgin'in gidişiyle beyaz bayrağı çeken Alanya, Fenerbahçe karşısında bir an önce bitmesini beklediği 40 dakikalık zulme maruz kaldı. Fenerbahçe'nin her dakikasında ve her alanında hükmettiği oyun 128 sayının atıldığı ve rakibin ikiye katlandığı bu galibiyeti getirdi. Jekabsone, Horakova, Birsel, Şaziye, Olcay, Nevlin veMcCoughtry'nin çift hanelere çıktığı bu maçta istatistik kağıdının her yanında Fenerbahçe'nin üstünlüğü var sahada da olduğu gibi. İyi bir mola oldu Fenerbahçe için, buna ihtiyacı olan Angel haricinde hiçbir rotasyon oyuncusunun 20 dakikadan fazla oynamadı bu maçta. Ev sahibi ekibin, ilk çeyreği 42-13 önde bitirdiği, 100 sayı barajını 3. çeyrekte aştığı maçın sonunda oluşan 128 sayının, bu sezonun en yüksek rakamı olduğu kesin. Fakat lig tarihinin de en iddialı rakamlarından biri olmalı bu 128 sayı.

Beşiktaş:75 - Burhaniye Belediye:61
Beşiktaş kırılma anlarını iyi oynadığı bu maçla, Burhaniye'nin umutlarını törpüledi. Beşiktaş'ta Sales ve Izi'nin 16'şar sayı üretirken, Salkauske 20 sayı-14 ribaundluk bir katkı sağladı. Ligin önceki döneminde 5 sayıyı zor geçen Litvanyalı'nın son üç maçta iyi katkılar vermesi dikkat çekici. Burhaniye'de Duygu Fırat'ın 4/6 üçlük isabetiyle 16 sayı, Latoya Thomas'ın da 18 sayı-11 ribaundluk çabaları yeterli olmadı Burhaniye galibiyeti için. Burhaniye'nin rakipleri de kaybederken, haftaların da bir bir azalması Balıkesir ekibinin kümede kalma umutlarını kırıyor.

*Hafta içi mesaisinin ardından, puan tablosunda bir değişme olmadı.

Hiç yorum yok: