BIY AD

16 Şubat 2011 Çarşamba

Amerika'dan Haberler

NCAA: Maya, Angel'ı Geçti

Connecticut'ın, Oklahoma'yı 86-45 ile geçtiği maçın ardından takımın yıldızı Maya Moore, Big East Konferansı'nın tüm zamanlardaki en skorer oyuncusu oldu. Maç öncesinde bu başarının önceki sahibi Angel McCoughtry'nin rekorunu (2779 sayı) kırmak için 11 sayıya ihtiyaç duyan Moore, 28 dakika içinde 27 sayı-7 asist-7 ribaund-6 top çalma-1 blok yaptı ve adeta "başka rekor yok mu?" dedi. Big East Konferansı'nın önceki mezunlarını kısaca bir hatırlarsak; Rebecca Lobo, Ruth Riley, Diana Taurasi, Nykesha Sales, Sue Bird, Swin Cash, Cappie Pondexter ve Tina Charles gibi yıldızları görüyoruz. Angel ve artık onu geride bırakan Maya'nın yaptığı işin zorluğunu katlayan isimler yetişmiş Big East Konferansı'nda oynayan takımlardan. Maçın hemen ardından Angel McCoughtry'nin, Maya Moore'yi twitter üzerinden tebrik ettiğini de belirtelim. 

WNBA: Turkish Fever ve Seattle Aussie
WNBA'de transfer döneminin başlamasıyla, takımlar da ilk hamlelerini yapmaya başladılar. Indiana Fever'a geçtiğimiz yıl da Turkish Fever diyorduk, bu sene de yaptıkları transferlerle TKBL'den tanıdık yüzleri arttırmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Galatasaray ve Panküp Kayseri formasıyla izlediğimiz Tangela Smith ile bu sezon Tarsus forması giyen Shyra Ely, Fever'ın yolunu tuttular. Tamika Catchings ve Tammy Sutton-Brown şu an  ülkemizde oynayan diğer Fever oyuncularıyken, kadroda Jessica Davenport, Katie Douglas, Briann January ve Shavonte Zellous gibi TKBL'de forma giymiş bir çok oyuncu yer alıyor.

Indiana Fever, Türkiye Ligi tecrübesi olan oyuncularla kadrosunu doldururken, son şampiyon Seattle Storm da Avustralyalı oyuncuları bir bir topluyor. "LJ Effect" de denilebilir tabii ki. Avustralyalı süperstarı Lauren Jackson'un yanına Avustralya Milli Takımı'nın parçalarını monte ediyor Seattle. Son iki transferini Euroleague'nin de başarılı takımlarında forma giyen Erin Phillips ve Belinda Snell alarak yapan Storm'un, kadrosundaki Avustralyalı oyuncu sayısı 5'e yükseldi böylece. Swin Cash free agent olmuşken, Penny Taylor'ı da alsalar şaşırmayız artık. 


NBA All-Star: Kadın Basketbolcular All-Star'da
Tüm dünyada merak ve heyecanla beklenen NBA All-Star organizasyonlarında Lebron, Kobe, Wade, Howard, Griffin gibi yıldızların şovuna tanıklık edeceğiz bu cumadan itibaren 3 gün. Bu iri çocukların yanında kadın basketbolunun da tanıdık simaları, bazı organizasyonlarda boy gösterecekler. Bu organizasyonların en ilgi çekeni Şut Yarışması kuşkusuz. Bir takımdan (bir de Teksas karması var) bir faal erkek oyuncu, efsane mertebesindeki bir veteran ve bir de kadın basketbolcunun oluşturduğu 3'er kişilik 4 takım bu yarışmada karşı karşıya geliyor. Atlanta takımında öncelerde Fenerbahçe forması da giyen Coco Miller, Chicago takımında bu sezon bir dönem Tarsus forması giyen Cathrine Kraayveld, Los Angeles takımında bir efsane Tina Thompson ve Teksas takımında da Doneeka Hodges'ın kardeşi Roneeka Hodges şut yeteneklerini gösterecekler. Son üç yılda Cappie Pondexter, Katie Smith ve Nicole Powell Fenerbahçe'de oynarken, bu yarışmaya giden oyuncular olmuşlardı. Fenerbahçe'nin de NBA All-Star'ına oyuncu yollama serisi kırılmış oldu böylece.

Galatasaray oyuncusu Tamika Catchings ve Swin Cash cumartesi günü televizyon, sinema, müzik dünyasının yıldızlarının yanı sıra, NBA efsaneleri ile birlikte Ünlüler All-Star'ında forma giyecekler. Yoğunluk saha dışı organizasyonlarda olsa da Candice Wiggins, Ticha Penicheiro, Alana Beard, Marion Jones, Sheryl Swoopes ve Lisa Leslie gibi emekli ve faal birçok yıldız bu üç güne renk katacaklar.


WNBA: Slam En İyi 20 Oyuncuyu Seçiyor
Amerika'da çıkan Slam Dergisi, WNBA'nin en iyi 20 oyuncusunu belirliyor. WNBA ile ilgili yazılarıyla tanıdığımız Ben York'un yaptığı bu listede her salı bir oyuncu açıklanıyor. 20. sıradan başladığı için sıralama 15 oyuncuyu öğrendik ve sıra ilk beşe geldi. İlgili linklerle birlikte 20.'likle 6.'lık arasında sıralanan oyuncuları ekliyoruz buraya. Şu anda veya kısa süreler önce Galatasaray ve Fenerbahçe formasını terleten birçok oyuncu var ilk 20'de. Biraz erken bir tahminle ilk 5'in Lauren Jackson, Diana Taurasi, Candace Parker, Tamika Catchings ve Cappie Pondexter olması büyük olasılık. İş, Ben York'un kimi kaçıncı sıraya koyacağına kalıyor.

İşte Slam'da yayınlanan o liste:
20: Katie Douglas (Fever)
19: Crystal Langhorne (Mystics)
18: Lindsay Whalen (Lynx)
17: Tina Thompson (Sparks)
16: Seimone Augustus (Lynx)
15: Sophia Young (Stars)
14: Candice Dupree (Mercury)
13: Tina Charles (Sun)
12: Swin Cash (Storm)
11: Becky Hammon (Stars)
10: Alana Beard (Mystics)
09: Penny Taylor (Mercury)
08: Sylvia Fowles (Sky)
07: Angel McCoughtry (Dream)
06: Sue Bird (Storm)

Hiç yorum yok: