BIY AD

4 Şubat 2011 Cuma

Galatasaray MP: 51 - Fenerbahçe: 73

'Tamam mı Devam mı?' maçında bir kez daha tamam diyen taraf Sarayın Sultanları oldu. Bugün Abdi İpekçi parkelerine gelecek takımın Caferağa'da ikinci periyodu oynayan, maça tutunan takım olmasını istiyorduk elbette ama Caferağa'daki maçın 4. periyodundan devam edildi Abdi İpekçi'de. Oyuna konsantrasyonda takım halinde ciddi problemler yaşayan, Fowles'ı halen yeteri derecede kullanamayan, bilhassa yerlilerin top kullanmaktan çekindiği bir takım gördük başlangıçta. Fenerbahçe'nin kendi bilindik düzenine sahip çıkması ve Esmeral'in muazzam maç başlangıcıyla kontrolü eline alan sarı lacivertliler, hava atışından son düdüğe kadar oyunu domine eden, hem de çok ağır şekilde domine eden taraf oldu.

İki periyodunda 8'er sayı üretebilip, devresine 40-20 geride girilen bir karşılaşmada teknik detay konuşmak da yersiz elbette. Ve fakat daha önce de çokça vurgulamaya çalıştığım gibi hamle yapması gereken taraf koç Ceyhun Yıldızoğlu'ydu. Olağan akışında mevcut düzene karşı koymak mümkün olmuyor elbette. Bu tarz bir hamle bekliyordum açıkçası. O anlamda beklentimin karşılık bulamadığını söylemem lazım. Fenerbahçe'nin 6/7 dış şut isabetiyle başladığı karşılaşmada atan kadar attırana bakmak gerektiğini eklemek istiyorum sadece. Çünkü 'biz sokamadık onlar şut soktu' şeklinde yorumlar dönüyor maç anından itibaren. Jekabsone-Zagota, Tuğba Palazoğlu'nun savunmasında 3 hücum arka arkaya üçlük attı. Sokmasından daha doğal birşey yok.

Elbette bu akşamki mağlubiyetin takım içerisinde birtakım yankıları olacaktır. Tıpkı taraftarın şu sıralarda yaşadığı gibi. Takımın maç sonunda Fenerbahçe benchine giderek tebrik etmesi gibi önce rakibi bir tebrik edelim. Düzenlerini hiç bozmadan, yeni sistemleriyle önemli 2 galibiyet aldılar. Yola halen namağlup devam ediyorlar, 12/12 ile. Ve ardından akliselim şekilde düşünebilmek ve sağlıklı fikirlerle dönebilmek için kısa bir es verelim..

Devam edecek..

3 yorum:

mehmet ÜÇOK dedi ki...

İlginç bir seri idi 2-0 ile maalesef Gs’ımız kaybetti.
Gs iyi bir takımla mücadele etti bence iki maç çok iyi analiz edilmeli ve takımdaki eksiklik bu yönde düzeltilmeli.
Yenilebiliriz, elenebiliriz ama ders çıkarmakta bir kazançtır.
Dün Fb’de muhteşem oynayan yabancılar yanında en az onlar kadar muhteşem oynayan Türk kızlar vardı.(Birsel-Esmeral-Nevriye)
Demekki neymiş; yabancıların iyi olacak ama mutlaka Türk oyuncularda skor ve defans olarak katkı sağlıyacak.
Dün Fb hem defans hem ofansta canlı ve atak idi 3.lük atışları isabetli idi.
Galatasaray'ımızda ise topu alan belli oyuncuları arıyor ya Augutus yada fowles.
Guard ışıl hızlı oynamak ve değişik varyasyonlar yerine sabit ve etkisiz penetre veya 10-15 saniye top elinde bekliyerek hucumu zayıflatıyor.
Tuba,Gülşah,Bahar,Nihan,Melisa daha etkili ve isabetli oynayabilirdi.

Maç naklen yayınında ilk beş dakikada omuz ve kafalar arasında maç seyretmemiz tam bir skandaldı.
maçı FbTv'den izledim tabi bu ayıp Gs'li yöneticilere yeter Batur abi resmen dalga geçti yönetmenle.

sakin ve ders çıkararak lige dönelim şu an iyi durumda olan moralli Botaş ile oynayacağız.
Ben bayan basketbolünde Botaş spor'u Gs'yanında desteklerim . Botaş maçı eğer Galatasaray'ımız Fb maçı gibi oynarsa çok zor geçmeye aday bir maç.

Adsız dedi ki...

Hocam neden yine GS Basket forumunu ziyaretcilere kapattınız.Hep boyle yapıyorsunuz bir maglubiyette hemen forumu kapat.

Adsız dedi ki...

http://gsbasket.org/forum/forum.php değişikliğe gidiliyor ama forum hala açık...