BIY AD

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Beril Binoğul Basketbolu Bıraktı


Basketbol gündemi Enes Kanter olayı ile çalkalanırken, benzer bir haber de bayan basketbol takımımızdan geldi. Altyapıdan gelen oyuncularımızdan 1988 doğumlu Beril Binoğul basketbolu bırakma kararı almış. Geçen sezon kadroda altyapıdan gelen üç oyuncumuz vardı : Beril Binoğul, Yasemen Saylar ve Sevda Esenler. Böylece bu sayı ikiye düşmüş oldu yeni sezonda.

Bir taraftarı en mutlu eden olay, takımının aldığı galibiyettir kuşkusuz. Hele ki bizim gibi tabelanın herşeyin önünde tutulduğu bir spor kültürüne sahip ülkede galibiyet herşey demek. Ama bazıları için de sahada altyapıdan gelen, gelişimini adım adım takip ettiğiniz oyuncunun giderek performansını arttırıp ismini duyurmaya başlaması ve onun sahadaki varlığının yarattığı aidiyet hissi paha biçilemez. Bu ikinci grupta yer aldığım için kendimi şanslı hissedenlerdenim ben.

Beril şutu sayesinde isim yaparak gelmişti altyapılardan ama A takım seviyesinde düzenli süreler alabilen bir oyuncu olamadı ne yazık ki. Bunun sebebi yeteneklerinin kısıtlı olması olabileceği gibi okul sebebiyle idmanlara tam olarak katılamaması da olabilir. Beril basketbolu bıraktığı için hiçbir zaman için bu soruya net bir cevap veremeyeceğiz. Ama idmanda görmediği bir oyuncuyu maçta denemez hiçbir coach, çok çok güvenmediği sürece. Bu açıdan Beril'den ziyade idmanlara katılamama durumunu gözönünde bulundurmak gerekiyor. Eğitim mi basketbol mu noktasında bir tercih yapmaları gerekiyor bu genç oyuncuların, zor bir tercih bu ama bir şekilde birini seçmek zorundasınız. Çünkü bunun ortası yok, az okul az basketbol olmuyor, bu sefer ikisi de yarım kalıyor. Bir karar vermek en güzeli ve en hayırlısı.

Finans matematiği gibi de emek isteyen bir bölümde okuyan Beril nihayetinde eğitimine devam etmeye karar vermiş ve profesyonel basketbol kariyerini sonlandırmış.

Uzun yıllardır sarı kırmızılı forma altındaydı ve bizden biriydi, Galatasaray'lıydı. Emekleri için teşekkür etmek boynumuzun borcu, basketbolsuz yeni yaşamında herşey gönlünce olsun Beril.

Hiç yorum yok: