BIY AD

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Jia Perkins & Chicago Sky


Bu sezonun yeni transferlerinden Jia Perkins hakkında şurada etraflıca bir yazı yazmıştım. Biz Jia Perkins'i Galatasaray forması ile yeni sezonda izlemek için sabırsızlanırken O, Chicago Sky forması ile WNBA'de mücadele vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz sezonu 17 sayı ortalaması ile tamamlayan Perkins, kariyerinin en yüksek sayı ortalamasına ulaşmıştı. Bu sezonda ise oynadığı 27 maçta 14.1 sayı ortalaması tutturmuş durumda. Geçen sezona nazaran maç başı dört dakika daha az süre alan Perkins, iki sayılık ve üç sayılık atışlarda isabet yüzdesini yükseltmiş durumda. Serbest atışlarda WNBA'in sayılı isimlerinden biri olarak gösterilen Perkins'in geçen yıl yakaladığı %89'luk serbest atış yüzdesinden sonra bu sezonda da %82 ile serbest atış kullandığını ve artık bunu hücum silahlarından biri haline getirdiğini söylememiz gerekiyor. Yakaladığı 3.1 asist ortalaması ile takım arkadaşlarını da oynatabilme yeteneğine sahip olduğunu gösteren Jia Perkins bu sezon geride kalan 27 maçta yakaladığı 2.2 top çalma ortalaması ile kendi kariyer rekorunu kırmış durumda.

Ligin iyi savunma yapan takımlarından biri olarak bilinen Chicago Sky'da savunma sahasında sistemin temel taşlarından biri olarak öne çıkıyor Jia Perkins. Bizim de savunma basketbolunu ve mücadeleyi karakterimiz haline dönüştürmeye çalıştığımız düşünülürse, bu sisteme adapte olmada pek sıkıntı yaşamayacaktır.

Hiç yorum yok: