BIY AD

23 Ağustos 2009 Pazar

Sophia'dan Haber Var


2 yıldır Galatasaray'ın kadrosunda yer alan Sophia Young birçok WNBA yıldızı gibi Avrupa'da sezonun sona ermesinin ardından 2009 WNBA sezonu için Amerika'nın yolunu tutmuştu. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu play-off finalinde Taj McWilliams- Franklin'li Detroit'e kaptıran Sophia, San Antonio Silver Stars forması ile oldukça başarılı bir sezon geçiriyor . Bu başarılı performansı ile geçtiğimiz ay yapılan All Star'a katılmayı da başarmıştı ve biz de buradan vermiştik haberini.

Bu sezon geride kalan 26 maçta ortalama 34 dakika sahada kalan Sophia Young %44 saha içi isabeti, %31.3 üç sayılık isabet yüzdesi ve %74.8 serbest atış yüzdesi ile 18. 6 gibi çok çok iyi bir sayı ortalaması yakalamış durumda. Bayan basketbolunun 1. sınıf yıldızlarına yaklaşan bir rakam bu. Maç başına ürettiği ortalama 18.6 sayının yanına eklediği 7 ribaund -2.3 hücum ribaundu-1.8 asist ve 1.3 top çalma rakamları bunu daha da değerli hale getiriyor şüphesiz. Ayrıca bu rakamların bize söylediği çok önemli bir şey daha var, o da Sophia Young'ın takım oyuncusu olduğu gerçeği. Üst düzey performanslar sergilese de Sophia, sahada olduğu her anda takımı için sonuna kadar mücadele eden ve oyuna dinamizm kazandıran bir oyuncu. Geçtiğimiz sezonu en verimli oyuncular sıralamasında 7. olarak tamamladıktan sonra yaptığı ''kendimi bir yıldız gibi hissetmiyorum..'' açıklaması da onun ne kadar mütevazı bir kişiliğe sahip olduğu gösteriyor.

En son oynadıkları ve uzatmaya giden Los Angeles Sparks karşılaşmasında 31 sayı 7 ribaund 2 asistlik bir performans ortaya koyan Sophia Young son saniye basketi ile maçı kaybetse de gecenin belki de haftanın en etkileyici performanslarından birini ortaya koymuş oldu. İmzası haline gelmiş öldürücü dış şutları, takım savunmasına verdiği katkı ve basketbol bilgisi ile yeni sezonda bir kez daha onu aramızda görmek çok güzel olacak. Üstelik bu sefer onu izlemek için Ocak ayını beklemek zorunda değiliz, sezon başlangıcında takıma katılmış olacak.

Hiç yorum yok: