BIY AD

16 Haziran 2010 Çarşamba

Candice Wiggins Profili

TBBL final serisi başlamadan önce duyurulan Sylvia Fowles ve Seimone Augustus transferlerinden sonra Galatasaray kalan yabancı haklarının birini guard pozisyonunda kullanması bekleniyordu. Euroleague hedefi de düşünüldüğünde bir Avrupalı transferi beklerken, herkesi ters köşeye yatıran Candice Wiggins hamlesi geldi. Daha transfer dönemi kapanmadığına göre, tercihi sorgulamak için çok erken, o yüzden biz sadece Candice üzerinden ilerleyelim bu yazıda.

Candice Wiggins da Sylvia Fowles gibi başarılarla dolu bir lise-kolej kariyerinin ardından, 2008 draftlarında Candace Parker ve Fowles'ın gerisinde 3. sırada draft edildi. Minnesota Lynx tarafından seçilen Wiggins, WNBA kariyerini hala bu takımda sürdürüyor. Yani 3 sezondur Seimone Augustus ile takım arkadaşı. Seimone'un geçen seneki sakatlığını göz önüne aldığımızda 2008 sezonun ardından bu WNBA sezonunda ve sonrasında Galatasaray Medical Park'ta beraber izleyeceğiz bu ikiliyi. Sarı-kırmızılı formayla geçirdiği sezonda Seimone'un yanına 2. bir dış şut opsiyonu bulamayınca, artık Seimone'un şut atmaktan yorulduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Candice Wiggins bu konuda çok güvenilir bir seçenek olacak takımımızın hücumlarında.

Eurocup final maçları başlamadan önce yazdığım yazıda; "Candice Wiggins'in takıma ufak bir Seimone Augustus etkisi yaptığını söyleyebiliriz." diye bitirmiştim Athinaikos incelemesini. Yunan ekibi Eurocup şampiyonluğuna uzanırken, Wiggins'in büyük payı vardı tıpkı Seimone'un Galatasaray'ın şampiyonluğunda olduğu gibi. Bunun yanı sıra, oyun tarzında da Seimone Augustus ile benzerlikler taşıyor Wiggins. Uzunların üstüne korkusuzca gidebilen, penetresi olan ve dış şutlarda da fazlasıyla kuvvetli bir silah Wiggins. Son iki sezonda Avrupa'da tercihlerini önce Euroleague ekibi Ros Casares ve geçtiğimiz sene Avrupa şampiyonluğu yaşadığı Athinaikos'da geçiren yeni transferimiz bu sezonlarda Akdeniz iklimini ve insanının yapısını fazlasıyla tanıma fırsatı bulmuş olmalı. Pek yabancılık çekeceğini sanmıyorum ülkemizde, ki hali hazırda takım arkadaşı Seimone ve milli takımdan arkadaşı Sylvia yanında olacak.

Milli takım demişken, Candice Amerika Milli Takımı'nın U19 ve U21 yaş gruplarında başarıyla mücadele ettikten sonra bu yıl Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda ülkesinin formasını terletecek birçok yıldızla beraber. Augustus iyileştikten sonra yazdığımız yazıda, Mercury-Lynx maçlarının Fenerbahçe-Galatasaray Medical Park maçları gibi takip edileceğini söylemiştik, bu transferle daha da artacak ilgi. Candice Wiggins'in iyi bir transfer olduğunu, kesinlikle takıma faydalı olacağını söyleyebiliriz -ama sadece TBBL'de-. Transferin tartışılabilir yönlerini sonraya bırakıp kısaca Candice'den bahsettik, kısa künyesi ile bu yazıyı bitirip, yeni oyuncumuza başarılar diliyoruz.

Doğum Tarihi: 14 Şubat 1987
Pozisyonu: Şutör Guard
Boyu: 1.80
Kariyeri:
  • WNBA - Minnesota Lynx (2008-...)
  • Ros Caseres (2008-2009)
  • Sony Athinaikos (2009-2010)

1 yorum:

kenz dedi ki...

Candice Wiggins'in aşil tendonu koptu, sezonu kapattı.