BIY AD

10 Haziran 2010 Perşembe

Sarayın Sultanları'nda Transfer Harekatı

Bu dönemde daha çok yabancı oyuncu transferlerini yazmayı tercih ediyoruz. Çünkü iç transferde fazlasıyla bilgi dezenformasyonu var ve bu kirliliğe bulaşmak niyetinde değiliz. İsim yazıp da, ama o neden gelmedi, kesin demiştiniz tarzında; Fotomaç - Fotospor tadında olmak niyetinde değiliz. Baştan uyarayım..

Ceyhun Yıldızoğlu'nun göreve gelişi ile bir yıllık aranın ardından tekrar heyecanlanan bünyelerimizin adrenalin seviyesini yüksek tutacak çalışmalar var şu anda. Ligi domine eden Fenerbahçe'yi geçebilmenin tek yolunun yerli oyuncu rotasyonunda sağlam kalabilmek olduğunu bilen Yıldızoğlu, mevcut yerli kadrosunu güçlendirmek niyetinde. Son günlerde kulağımıza gelen üç isim vardı. Bu isimleri kendi muhabbet ortamımızda fazlasıyla konuştuk, tartıştık ve konuşmaya da devam ediyoruz. Fakat dediğim gibi bu isimleri ilk anda buraya yazma niyetinde olmadık hiç; bundan sonra da olmayacağız. Bu isimler internete, gazetelere düştükten sonra göreceksiniz buralarda. Bahsettiğim üç isim de son günlerde epeyce dillendirildiğine göre bizim de yazmamızda bir sakınca yok artık: Ceyda Kozluca - Nihan Anaz - Gülşah Gümüşay.

Bu isimlerin kadroya dahil olma ihtimalleri ile birlikte ayrılacak isimler de olacak tabii ki. Esra - Nilay - Tuğba üçlüsünden ikisinin takımdan ayrılma durumu oluşabilir ki Tuğba'nın sözleşme yenilediğini eklemek lazım burada. Nilay ve son iyi oyununu Cem Akdağ döneminde oynamış Esra Şencebe'ye yol gözükebilir. Esra, kariyeri boyunca hiçbir zaman kendi şutunu yaratan bir oyuncu olmadı. Cem Akdağ döneminde kariyerinin en iyi performanslarından birine imza atması da koçun ona kurduğu setler ile alakalıydı. Hatırlayanlar olacaktır, özel seti vardı Esra'nın o dönemlerde. Ceyhun Yıldızoğlu'nun gelişi ile yeniden hareketlenebilir Esra ama bu muhtemel üç transfer ile de o bölgenin şişkinleşeceği ortada. Şimdilik bu üç ismi ve muhtemel senaryoları bırakmış olalım buraya; en yakın zamanda bunun üzerinden devam ederiz.

3 yorum:

ako dedi ki...

bu isimleri bu sitede görmek iyi oldu. değişim iyi olur düşüncesiydim. Ceyhun hocanın kararına güveniyorum

balanced dedi ki...

Son yıllardaki yerli transfer stratejisi biraz öne çıkmış oyuncuları toplayalım olan Galatasaray dan yine benzer hamleler geliyor...Daha önce alınmış 5-6 ismin kaliteli yabancıların tamamen üstüne kurulduğu bir takımda verebildikleri kimseyi tatmin etmedi...Yasemin,Bahar gibi çok daha yetenekli isimlerin bile basketbolunda gerileme yaşandığı bir takımda gelebilecek bu 3 isimin "transfer" isminden öteye gidemeyecekleri aşikar..Yoksa Nilay,Tuğba gitsin Esra gitsin yerlerine bunlar gelsin deniliyor ama bu durum isimlerin değiştiği oyunların öteye gidemediği bir ortam mı olacak hepsini göreceğiz..

serkan dedi ki...

ceyda(90) ve gülşah ile GS anlaşmış,,,,