BIY AD

11 Temmuz 2010 Pazar

ABD: 99 - WNBA Yıldızları: 72 || All-Star'dan Notlar

Öğle Saatlerinin Kraliçeleri: Maç öncesi Yetenek ve 3 Sayı Yarışmaları yapıldı. Günün ilk heyecanı Yetenek Yarışmasındaydı; Renee Montgomery parkuru 25 saniyede tamamlayarak bu yarışmanın kazananı olmayı başardı. Katie Douglas da 3 Sayı Yarışmasının Kraliçesi oldu, özellikle finaldeki performansı çok etkileyiciydi Katie'nin. Maç içinde, İstanbul'da izlediğimiz standarta dönünce tüm barutunu yarışmada kullanmış dedirtti.

Big Syl Büyük Geldi: Maçın açılış sayısı Sylvia Fowles'tan geldi. Bu sayıyla öne geçen Amerika, 2-2'den sonra bir daha skorun eşitlenmesine bile izin vermedi. Maçın açılışını yapan Sylvia, 3. çeyrekte bulduğu peş peşe sayılarla maçı bitiren isim de oldu. Son çeyrekte hiç sahne almayan oyuncu, sahada kaldığı 16.5 dakikada; 23 sayı - 8 ribaund ile MVP olmaya başardı. Twitter'a baktığımızda, maçla ilgili bütün tweetlerde Sylvia Fowles'ın adı geçiyor. Dominant bir oyunla en sivrilen isim olmayı başardı.

En Ciddi All-Star: Amerika'nın güçlü bir başlangıç yapıp, maçı sürüklemesiyle hepimiz unuttuk bunun aslında bir All-Star maçı olduğunu. Yaklaşık 2.5 ay sonra Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlık için Amerika Milli Takımı'nın çok fırsatı olmayacak, takımın bir arada olduğu bu kısıtlı dönemi iyi değerlendirmek isteyen Koç Geno Auriemma ve oyuncuları, maçı 3.5 çeyrek boyunca fazlasıyla ciddiye aldılar. Bu da farkı getirdi doğal olarak.

UConn Damgası: Organizasyonun düzenlendiği şehir Connecticut'ta, bu gece Connecticut Üniversitesi'nden (UConn) gelen tam 7 isim boy gösterdi. Amerika Milli Takım Koçu; Geno Auriemma, Diana Taurasi, Sue Bird, Swin Cash, Tina Charles, Renee Montegomery UConn Basketbol takımından yükselen isimler, bir de hala bu okulda eğitimini sürdürüp daha profesyonel olmadan böyle bir organizasyonda ve milli takıma seçilen Maya Moore var.

Evin Küçük Kızı: Maya Moore ile devam edelim, genç oyuncu yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı seyircinin göz bebeği konumundaydı. Maç boyunca en çok alkış alan isim Maya oldu Connecticut'ta. Oyunda da hiç sırıttığını söyleyemeyiz Maya'nın. İleriki dönemde vizyona girecek Oscar Adayı filmin, fragmanını izler gibi olduk bu gece. Genç oyuncu, maçı; 12 sayı, 8 ribaund ve 5 asist ile tamamladı.

Eski Dostlar, Eski Dostlar: Bir önceki sezonu Galatasaray ile geçirip, yollarımızın şimdilik ayrıldığı Katie Douglas, Sophia Young ve Tamika Catchings All-Star'da forma giydiler. Tamika ilk 6 dakikadan sonra sahaya dönmedi, sanırım ufak bir problem yaşadı. Tamika'nın rakibi konumundaki WNBA Yıldızları Sophia Young ve Katie Douglas, Penny Taylorla birlikte takımlarının en skorer 3 ismi oldular. Listeye yeni Fenerbahçeli Diana Taurasi'yi de katıp neler yapmışlar bir bakalım isterseniz:
Diana Taurasi: 20:05 dakika; 9 sayı-1 ribaund-1 top çalma
Tamika Catchings: 05:39 dakika; 3 sayı-1 ribaund-4 asist
Katie Douglas: 24:06 dakika; 15 sayı-2 ribaund-2 asist
Sophia Young: 19:22 dakika; 10 sayı-5 ribaund
Penny Taylor: 13:37 dakika; 12 sayı-1 asist-3 top çalma

Washington'un Başarısı: Doğu ekibi isim isim bakıldığında rakiplerine göre daha zayıf gözükebilir kadrosu ama takım oyunları ile bunu aşmış gözüküyorlar. Takımın All-Star oyuncusu Alana Beard sakatlığı dolayısıyla parkelerden uzakken Mystics, WNBA Yıldızları'nın ilk beşine tam 3 oyuncu yolladı. Lindsey Harding, Monique Currie ve Crystal Langhorne takımının yüzünü ağrıtırken, artık yaşından dolayı ABD Milli Takımı'na alınmayan Katie Smith gibi bir çok önemli bir ismin de Mystics kadrosunda olduğunu söyleyelim.

Hiç yorum yok: