BIY AD

15 Temmuz 2010 Perşembe

Durun! Atmayın Artık

Bu gece sabaha karşı öyle bir maç vardı ki WNBA'de, kaçıran herkes pişman olmuştur herhalde benim gibi. Nasıl anlatsak ki şimdi; Diana Taurasi 44, Phoenix toplam 107 sayı attı ama kazanamadılar. 40 dakika yetmedi, 45 dakika yetmedi, 50. dakikanın sonunda da galip çıkmadı maçta, ancak 55 dakikanın sonunda Seattle maçı kaçırabildi Phoenix'ten. Salonu dolduran 13.500 kişi yaklaşık 2 saat 50 dakika boyunca bu heyecan tufanına ortak olmuşlar, taraftarlar bu süre içinde sanırım demişlerdir "artık atmayın da evimize gidelim" diye.

Seattle, Batı konferansı takımlarına hiç maç kaybetmemişti bu maça kadar. Onları play-offlarda en çok zorlayacak Batı takımının da son şampiyon Phoenix olması bekleniyor, bu karşılama bir maçtan öteye gövde gösterisine döndü iki takım için de bu şartlar altında. Kimse pes edip, psikolojik savaşta geri adım atmak istemiyordu kuşkusuz, hal böyle olunca da 3 kere uzayan bir basketbol şöleni çıkmış ortaya. Tamam, 55 dakikaya uzadı maç ama 44 sayı-5 asist-5 ribaund-4 top çalma-2 blok yapan Taurasi'ye de bir "insan mısın sen" yolluyorum buradan. Bir insan üstü varlık da Seattle'da var tabii, LJ de 31 sayı-18 ribaund ile takımına maçı getiren en önemli faktörlerden biri olmuş. Can alıcı yumruğun Sue Bird'ün, 3. uzatmanın bitmesine 6.4 saniye kala 107-107 eşitliği bozan üçlüğü olduğunu da yazalım. 111-107'lik skor ile Seattle süper gidişini sürdürdü, Phoenix'te ise Diana 44 atıyor, 30 atıyor, defalarca yirmi küsürlü üretimler yapıyor ama takımı 12. mağlubiyetini alıyor. Taurasi daha ne yapsın da maç kazandırsın takımına. Phoenix'te bir şeylerin ters gittiği açık, bakalım play-off'ta akılları başlarına gelecek mi?

Ne ilginçtir ki Seattle, Phoenix, Taurasi ve Lauren Jackson öyle maçlar çıkarmışlar ki maç sonunda herhangi bir rekor gelmedi. Takım halinde ve kişisel olarak tüm sayı rekorlarının -ve hatta 2001 yılında 4 uzatmaya giden WNBA tarihinin en uzun maçının- altında bu dört isimden en az biri var. Kendi rekorlarını da geliştiremediler 55 dakika sonunda.

Gecenin diğer maçlarında Galatasaray'ın transferlerinden güzel performanslar geldi. Chicago Sky'ın San Antonio Silver Stars'ı 88-61 mağlup ettiği maçta, Big Syl 18 dakikadan kısa bir süre sahada kalarak 14 sayı-5 ribaunda imza attı. Sophia Young'ın da maçı 14 sayı ile bitirdiğini ekleyelim.

Bir maç kazandıran performans da Seimone Augustus'tan geldi. Takımının zorlu Atlanta karşılaşmasında 22 sayı atan Seimone, 83-81'lik galibiyette büyük pay sahibi oldu. Seimone'ın tam istatistikleri şöyle; 22 sayı-8 ribaund-3 asist, bunların yanında maçı hiç top kaybı yapmadan tamamladığını da belirtmek lazım. Atlanta; McCoughtry (25 sayı), de Souza (18 sayı-20 ribaund) ve Castro Marques (20 sayı) ile vurmuş ama yıkamamış Minnesota Lynx'i.

Gecenin bir diğer maçında Connecticut, Indiana Fever'ı 77-68 mağlup etti. Maçın Tamika Catchings adına özel bir yanı vardı. Karşılaşma öncesi kariyerinde toplam 1998 ribaundı olan Tamika bu maçta aldığı 9 ribaund ile WNBA tarihinin 2000 ribaund barajını aşan 10. oyuncusu oldu. Tebriklerimizi yollayalım efsaneye.

Hiç yorum yok: