BIY AD

15 Temmuz 2010 Perşembe

U20 Avrupa Şampiyonası Başlıyor

A Milli Takım'ın hazırlık programından bahsediyoruz bu dönemde ama asıl heyecan bugün Ümit Milli seviyesinde başlayacak. Bugün (15 Haziran) Letonya'da start alacak turnuva 10 gün sürecek ve bu yaş grubunda Avrupa'nın en iyisini belirleyecek. İlk etapta 16 takım, 4 grupta mücadele edecek, gruplar şu şekilde:

A Grubu: Bulgaristan, Hollanda, Polonya, Fransa
B Grubu: Ukrayna, Letonya, İsveç, Rusya
C Grubu: İtalya, Almanya, Sırbistan, İspanya
D Grubu: Belarus, Romanya, Türkiye, Litvanya

Millilerimizin maç programı da belirlendi: 15 Temmuz Perşembe 21:30'da Romanya, 16 Temmuz Cuma 18:00'de Belarus, 17 Temmuz Cumartesi 20:45'te Litvanya ile karşılaşacak Ümit Millilerimiz.

Gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek. Sonraki aşamada altışarlı iki grup oluşacak ve bu altılı gruplarda ilk 4'e giren takımlar çeyrek final oynayacak. Çeyrek finalde eşleşmeler, çapraz eşleme ile oluşacak, bu yüzden her iki grup aşamasında da alınacak galibiyetler çok önemli. Eğer Ümit Milliler bir üst tura yükselirse C Grubu'ndan takımlarla eşleşecekler bir üst turda, o grup da maşallah ölüm grubu gibi gözüküyor ülke isimlerine bakınca.

Kızlardan iyi bir derece hatta madalya bekliyoruz mümkünse, Letonya'da bulunan kadromuz şu şekilde:

Ebru Ağar F 1.80 Botaşspor
Tuğçe Canıtez PF 1.90 North Idaho
Burcu Çiğil F 1.76 Botaşspor
İpek Derici F 1.88 Fenerbahçe
Damla Gezgin G 1.75 Çankaya Üni.
Simay Karaman F 1.80 İstanbul Üni.
Gonca Karataş C 1.97 Beşiktaş
Yelda Kavazoğlu C 1.90 İstanbul Üni.
Yasemen Saylar G 1.77 Galatasaray
Esra Ural C 1.98 Panküp
Asena Yalçın PG 1.72 Ceyhan Bld.
Özge Yavaş G 1.74 Antalya Koleji

Takımın koçluğunu Beşiktaş antrenörü Aziz Akkaya yapıyor, yardımcı koçlardan biri de Galatasaray'dan tanıdığımız Hakan Acer. Tuğçe takımımızın yıldızı diyebiliriz ama tek silahımız değil tabii ki, TBBL'de bu sene koçlarından iyi süreler koparan kızlar da bulunuyor kadroda. TBB2L'nin asist kraliçesi Özge Yavaş'a da dikkat, Ceyhun Yıldızoğlu'nun süzgecinden geçmiş bir isim olduğuna göre, bizim de ondan bir şeyler bekleme hakkımız var. Ben de şahsen, Esra ve Asena'dan iyi performanslar bekliyorum. TBBL sezonunda takımlarında zaman zaman parlamışlardı, kendi yaş gruplarında daha iyilerini yapmamaları için bir sebep yok. Ve sona sakladığım Yasemen Saylar; takım kaptanı bu yaş grubunda son turnuvasına çıkıyor yanılmıyorsam. Gelecek için beklentilerin çok yoğun olduğu bir isim Yasemen, Galatasaray alt yapısından yetiştiği için bizim her zaman özel ilgimiz onunla olacak kariyeri boyunca. Bu turnuvada hem kaptan hem de takımın oyun kurucusu olduğu için takımın saha içi lideri konumunda. Ona ve takım arkadaşlarına üstün başarılar diliyoruz, tüm gönlümüz genç takımımızla. Başarılar kızlar...

Hiç yorum yok: