BIY AD

14 Ocak 2011 Cuma

Anete Jekabsone-Zogota Fenerbahçe'de

Hafta başında Anete'nin ağzından çıkan haber, bugün resmiyete döküldü. Spartak Moskova'nın Letonyalı guardı artık Fenerbahçe forması giyecek. Anete Avrupa basketbolunun en gözde oyuncularından biri, FIBA Avrupa tarafından 2005'te En İyi Genç Oyuncu, 2007'de En İyi Kadın Oyuncu olan Letonyalı 2008'de de bu sıralamada 2. olmuştu. Son iki sezondur Connecticut Sun formasıyla WNBA'de oynayan oyuncu, bu sene yaşadığı sakatlık yüzünden WNBA sezonunda birçok maçı kaçırdı. 2008'de ülkesiyle birlikte Olimpiyatlarda da oynayan Jekabsone, Spartak ile beraber bir Euroleague, iki Süper Kupa, Dinamo Moskova ile bir Eurocup şampiyonluğu yaşadı. Kariyeri boyunca öldürücü şutlarıyla dikkat çeken bir oyuncu oldu Anete Jekabsone.

Bu transfer ile Fenerbahçe'nin 6 yabancısı oldu. Birsel ve Esmeral'in varlığında bir guard daha gelmişken Hana Horakova, amiyane tabirle ıskartaya çıkan Anna Vajda ve mutsuz olduğu sıkça dillendirilen Penny Taylor'dan biri ile yollar ayrılabilir. Tabii bu bir zorunluluk değil ama lig maçlarında 2 yabancının tribünde oturması pek alıştığımız bir durum değil ama Fenerbahçe 6 yabancı ile de yola devam edebilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

belki diana taurasi gittiği için onun yerini nitelik olarak değil de nicelik olarak dolduruyoruzdur.bence de bu transfer gereksiz.birsel ve hana horakova gibi iki tane oyun kurucumuz varken başka bir oyun kurucu alınması bana saçma geliyor.onun yerine nevriye'yi bazen dinlendirebilecek bir potaaltı oyuncusu gerekliydi.inşallah penny taylor gitmez.anna vajda şu ana kadar hiçbir şey yapamadı.onun gönderilmesi en mantıklısı...

cupidchk dedi ki...

İnanılmaz başarılı giden bir sezonda Taurasi olayından sonra müthiş Panikteler. Hamle üstüne hamle geliyor. Yalnız kabul etmek lazım Transferde ve oyuncu seçimlerinde çok çok önümüzdeler malesef, inanılmaz kısa zamanlarda getirdikleri oyuncularla hedeflerini yeterince belli ediyorlar,umarım buna karşılık verebiliriz. Vajda'yı gönderecekleriniyse hiç sanmıyorum 2 kıta dışı, 4 avrupalı oyuncuları oldu. Lig için Vajda'nın lisansını iptal edip Jakobsone'a lisans çıkarmışlar. EL'de iddiaları oldukça 6 yabancının zararı yok,kizaten SG alıp PF göndermek akıl mantık işi değil.