BIY AD

27 Ocak 2011 Perşembe

Big Syl Böyle İstedi

Burhaniye Belediye:74 - Galatasaray:79
Galatasaray'ın vurup gitmesi gerekirken yine korkulu rüyalar gördüğü, çok zorlandığı bir maç oldu. Çift hanelerle geriye düşülen anlarda da bir şekilde Galatasaray'ın maçı kazanacağını biliyorduk ama sahadaki kötü oyunu görünce bunun nasıl olacağı konusundaki fikirlerimiz bir bir tükeniyordu. Galatasaray kötü oynadığı dakikalarda hücumda bireysel yeteneklerle gelen sayılar haricinde bir şey üretmediğini belirtelim öncelikle. Asıl sorun ise savunmaydı, ilk çeyrekte çok yüzdeli dış atışlarla oyuna tutunan Burhaniye, ikinci yarıda atışlar kaçsa da ribaundları bırakmadı. Betül Pehlivan ve Allyson Hardy penetreleri ile de içeriyi bolca zorladılar. Betül'ün içeri driveları sonrasında kolaylıkla potaya gitmesi, Hardy'nin penetre üzerinden paslarla dışarıdaki boş arkadaşlarını bulması ve Tan White başta olmak üzere onların da potayı bulmasına, riske edilen Mina Maksimovic'in de ceza şutlarında kusursuz bir performans sergilemesiyle Galatasaray beklediğinin çok daha üstünde sayı yedi. Burhaniye'nin attığı 74 sayı, Galatasaray'ın TKBL'de yediği en yüksek rakam bu seneki. Galatasaray hiç beklemediğimiz bir duruma düştü bu maçta, Burhaniye lige tutunma azmi ve seyirci desteği ile maçı bırakmayı hiç istemese de, 3. çeyreğin sonlarında ve 4. çeyreğin başlarında dinlenen Sylvia Fowles'in sahaya dönmesi ve topların ona inmesi hücumdaki tıkanıklığı açmaya yetti. Savunmada da önce pota altında rahatça gecen kısalara, sonrasında da Maksimovic'e yaptığı top patlatan bloklarla maçı bitirdi Sylvia. Son dakikalarda maça koyduğu ağırlığı ile Sylvia Fowles tek başına maçı aldı, tam tabiriyle. 

En kötü gününde bile Burhaniye'ye 79 sayı atabilecek potansiyeli var Galatasaray'ın. Fakat Burhaniye'nin oyuncularının Galatasaraylılara göre daha az yetenekli olmalarına rağmen, Galatasaray'dan daha fazla hücum opsiyonları ile oynamaları, farklı şekillerde potayı bulmaları üzücü oldu bizim adımıza. Allah korusun Sylvia Fowles sakatlansaydı, Galatasaray bu maçı nasıl kazanacaktı sorusu oluşuyor aklımızda. Kaldı ki ligin en son sırasındaki takımla oynuyorduk. Mersin maçında 9 denemede 0, bugünde sadece 4 denemede 1 üçlük isabeti buldu Galatasaray. Top Sylvia üzerinden oynansın istiyoruz hepimiz ama başka bir opsiyonumuz olmazsa Sylvia Fowles da durdurulabiliyor, Halcon gibi iki tane kaliteli uzunu olan takımlar tarafından. En azından Sylvia tarafından dışarıya çıkarılan toplar takım arkadaşları tarafından daha iyi değerlendirilmeli. Ama kim tarafından? Daha öncelerinde dış atışlarda etkisiz dediğimiz Seimone son maçlarda her açıdan çok etkisiz. Dünkü kötü oyuna isyanı ilk ondan beklerdik ama onun olmadığı dakikalarda farkı kapattık. Seimone Augustus'tan bahsediyoruz, Galatasaray tarihinin (tüm branşları içinde) en sevilen yabancı oyuncularından birinden. Üstünde Galatasaray forması olmasa bile onu şu haliyle izlemek üzücü olacaktı bizim için, bir de yeniden bizim oyuncumuz olunca üzüntümüz katlanıyor. Daha açıkçası; bir Seimone için üzülüyoruz, bir de Galatasaray Seimone'dan katkı alamıyor diye üzülüyoruz. Ama umudu kesemiyoruz, 2 ay önce "Galatasaray'ın Sorunu Ne?" demiştik, 7. madde hala devam ediyor. Seviyor ve duygusalız ve de hala kritik maçlarda dönebileceğine inanıyoruz. 

Sylvia'nın güzel oyunundan bahsettik, rakamlar ve rekorlarla bir sağlama yapalım. Sylvia 30 sayı-12 ribaund-2 asist-3 blok-1 top çalma ve 2 top kaybı ile oynadı. Bu sezon boyunca 20 sayıyı hiç bulamamıştı Big Syl, attığı 30 sayı ile TKBL'deki kendi rekorunu kırdı (%64.7 saha içi isabetiyle yaptı bunu), 12 ribaund bu sezon ligde aldığı en yüksek ikinci rakam, 2 asist ve 3 bloğunda lig boyunca ulaştığı en yüksek rakamların tekrarı olduğunu belirtelim. Beşiktaş maçında kendisi için özel bir şeyler yaparsa Galatasaray taraftarı gayet hoş olur. Çünkü Sylvia, Burhaniye'de yaşanan çirkinliklerin ortasında kalan oyuncumuz oldu. 

Kısaca olaylara da değinmek istiyorum, Sylvia galibiyet ve iyi oyunun sevincini yaşamak isteyince, kafasına atkı ile vuruldu. Bunu yapan taraftarların çok yakınında izliyorduk maçı, 40 dakika boyunca Galatasaray'a ve oyuncularına küfür etmekten başka bir şey yaptıklarını göremedik. Bir de salonun öteki ucunda takımını desteklemeye çalışan Galatasaray taraftarına saldırmaya çalışıyor ve vazgeçiyorlardı sonra. Bu genç arkadaşlarımızın yaşı gereği kanının kaynadığını ve sürü psikolojisi ile böyle şeyler yapmayı erkekler sandığını biliyorum ama orada oturan Sayın Burhaniye Başkanı'nın bir kez olsun küfürleri engellemeye çalışmaması üzücü olandı asıl. En sonunda da bir oyuncuya, bir kadına vurmaya çalışacak kadar iğrençleşti olay. Fazla abartılacak bir şey yok, dün twitter üzerinden yazdıklarımız buradaki Galatasaray taraftarını heyecanlandırsa da herhangi bir sorun olmadan İstanbul'a dönüldü. Şu olayların üzerine Sylvia ve Galatasaray ismine sahip çıkmak isteyenler olursa Cumartesi günü Abdi İpekçi en güzel adres. Bekleriz, kızlarına sahip çıkmak isteyen Galatasaray taraftarlarını. 

BURHANİYE BELEDİYE: Seda Atlı 2 (3 ribaund), Hande Kayalar 9 (3 ribaund- 3 asist), Mina Maksimovic 15 (5 ribaund), Allyson Renee Hardy 8 (3 ribaund- 6 asist), Chantella White 21 (5 ribaund- 2 asist), Duygu Fırat 7 (4 ribaund), Latoya Thomas 6 (6 ribaund), Betül Pehlivan 6 (3 ribaund)

GALATASARAY MEDICAL PARK:
Tuğba Palazoğlu: (28:32, 7 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 2/7 şut)
Doneeka Hodges: (24:11, 6 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 2/6 şut)
Bahar Çağlar: (16:25, 2 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, 1 blok, 0/2 şut)
Işıl Alben: (23:52, 6 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 2/5 şut)
Gintare Petronyte: (08:54, 2 sayı, 1 ribaund, 1 blok, 0/1 şut)
Nihan Anaz: (16:47, 3 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, 1/2 şut)
Melisa Can: (25:07, 15 sayı, 9 ribaund, 5 top kaybı, 4/7 şut)
Seimone Augustus: (26:38, 8 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 4/13)
Sylvia Fowles: (30:14, 30 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 3 blok, 11/17)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Aras bey ne olacak Augustus'un hali? Bu sezonu geçtim bundan sonra hep mi böyle oynayacak? Sıradan bir WNBA oyuncusundan farkı kalmadı. İleriye gideceğine sürekli geriliyor. Sorununun psikolojik olduğu açık. Taraftar olarak yapabileceğimiz bir şey yok mu?
Augustus hakkında yeni bir yazı yazarsanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

Aras Bey FB-GS detaylı bir analiz istiyor ve bekliyorum.Ayrıca bir FB li olarak gidenler-gelenlerden ne kazandık neler kaybettik onu da yazmanızı istiyorum.Birde FB ve GS butcesi ne kadardır.Sylvia ne kadar alıyor Matovic ne kadar alıyor mesela

Adsız dedi ki...

''En kötü gününde bile Burhaniye'ye 79 sayı atabilecek potansiyeli var Galatasaray'ın.''

ajksdhkajsdh burhahiye sonuncu değil mi zaten ligde. gerçekten potansiyel muazzam akdsjalksd

Adsız dedi ki...

Yazıları tuşlara bastığın organınla değil de gözünle okursan ve yazacaklarını da elinle yazarsan daha net bir iletişim kurabiliriz :)

Adsız dedi ki...

askdhjjkash cevab veremedi :(