BIY AD

2 Ocak 2011 Pazar

Kış Pazarı

TKBL'de sahadaki mücadeleye verilen arada, heyecan transfer görüşmelerine kaydı. Şu anda gerçekleştiği TBF ve menajerlik şirketlerinin duyurduğu birçok hamle var, tabii bir o kadar da henüz resmileşmemiş söylenti var. Ufak bir derleme yaparsak:

Ceyhan Belediye: Jia Perkins, Aslı Sevinç (Panküp), Melek Bilge (Galatasaray)
Ceyhan'ın dikkat çekici hamlesi Jia Perkins oldu. Takımın çok sayıda top kaybı yapması bu transferi tetikledi, güvenilir bir guarda daha ihtiyaçları gözüküyordu. Perkins'in kadroya katılmasıyla, Adeola Wylie ile de yollar ayrıldı. Yerli transferlerine bakmadan önce, Julie McBride ile Jia Perkins'in beraber oynayacağı dakikalarda pota altında Monique Coker-Aisha Mohammed ikilisinden sadece birini kullanabileceklerini göz önüne almamız lazım. Bu dakikalarda Aslı Sevinç ve Melek Bilge uzun pozisyonunda takıma katkı verebilecek isimler. En azından kağıt üzerinde mantıklı hamleler. Galatasaray'dan kiralandığı ve uzun dönem planlarımızda önemli bir yeri olduğu için Melek'in üzerinde olacak gözlerimiz sezon sonuna kadar.


Samsun Basket: Kristi Toliver, Ceyda Kozluca (Galatasaray)
Samsun ekibi, Toliver transferi ile Deniz ve İlsu ile tutmaya çalıştığı guard pozisyonunda rahatlayacaktır. Bu transfer skor üretimi açısından Gülşah'ın, daha iyi beslenecekleri için de Brown ve özellikle Adair'in işini kolaylaştırır. Toliver 2009 yılında, Chicago Sky tarafından 3. sırada draft edilmişti, önceki sezon da LA Sparks forması giydi genç oyuncu. Fena süreler almadı geçtiğimiz sezon, kalitesi tartışılabilir olsa da geçen sezon İsrail Ligi'nde başarılı istatistiklere imza atmıştı Toliver. Amerikalı'nın İsrail Ligi'nin sona ermesiyle 10 maçlık bir Macaristan(MKB Euroleasing) macerasına da atıldığını hatırlatalım. Ceyda da Samsun'un yerli rotasyonuna takviye edildi. Galatasaray'da aldığı süreler çok kısıtlı olunca Ceyda fazla bir üretim sağlayamadı. Samsun'da da büyük ihtimalle benchten gelecektir ama Galatasaray'a göre misli misli fazla süre almasını bekliyoruz. Ceyda ısındıkça özellikle hücumda büyük katkı verecektir yeni ekibine. Gülşah'ın dinlendiği dakikalarda aynı pozisyondan yakın bir katkının gelmesi Samsun'un başarısı adına önemli hamle. Ayrıca, Başkan Ahmet Öztürk şehirden destek gelmesi halinde bir yabancı oyuncu alınabileceğini ve takımın hedef yükseltebileceğini belirtmiş, Toliver'ın imza töreninde.


Burhaniye Belediyesi: Tan White, LaToya Thomas
Tan White, 2005/06 sezonunda Fenerbahçe forması giymiş, Türkiye tecrübesi olan bir oyuncu. Ayrıca Euroleague oynamış, WNBA'de playoff tecrübesi tatmış kariyerli bir oyuncu. Çok başarılı bir kolej kariyerinin ardından, 2005'te 2. sıradan draft edilmişti Fever tarafından. 28 yaşındaki guardın takıma bir şey katacağını düşünmek yersiz değil ama bu haldeki Burhaniye'ye gelip, elini taşın altına sokması ilginç bir detay. Hatırlayacağımız üzere Burhaniye, ilk 9 maçta sıfır çekmişti. Takımın bir diğer transferi LaToya Thomas da çok başarılı bir kolej kariyeri ardından, WNBA'in yolunu tuttu. Hem de 1. sıradan seçilerek. Ödüllerle dolu amatör yıllarını, profesyonel kariyerine taşıdığını söyleyemiyoruz ne yazık ki. 29 yaşındaki forvet 2008'den sonra WNBA'de oynamadı, kendisi hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz kariyerini göz önünde sürdürmediği için. Biraz araştırınca Thomas'ın bu sezonu İsrail Ligi'nde geçirdiğini ve çıktığı 7 maçta da çift hanelerde skor ürettiğini gördük. 


Mersin BŞB: Scholanda Robinson
Mersin, son haftalarda artan form grafiği sonrasında takımdaki dengeleri fazla bozmak istemeyip, sadece bir değişiklik yaptı kadrosunda. Fazla etkili olamayan Lacey Simpson'un yerine Robinson ile anlaştılar. Scholanda Robinson, geçtiğimiz WNBA sezonunda Tulsa Shock forması giymiş ve 11.9 sayı-2.4 ribaund-1.7 asist-1.6 top çalma istatistiklerine imza atmıştı. 28 yaşındaki oyuncu, forvet pozisyonunda görev alıyor. 


Panküp Kayseri: Bojana Vulic
Bu, yukarıda saydığımız diğer transferlerin aksine henüz federasyon kanalıyla duyurulmadı. Fakat Vulic'in bağlı olduğu menajerlik şirketi tarafından açıklandı bu birliktelik. Vulic'i geçtiğimiz senelerde Çankaya formasıyla da ligimizde izlemiştik. Sırp oyuncunun bolca özel hayranı da bulunuyor ülkemizde, sebebi saha içindeki yetenekleri olmasa da. 26 yaşındaki Bojana, pota altında görev alıyor. Dışarıdan attığı şutlarla da dengeleri bozabilecek potansiyele sahip. Sanford-Pringle ikilisiyle birlikte güçlü bir pota altı rotasyonu oluşturacağa benziyor Kayseri ekibi.

*Bazı sitelerde, Crossley ve Kraayveld'in Tarsus'tan ayrıldığı, iki oyuncunun yerine de Alexis Hornbuckle ve Shyra Ely ile anlaşıldığı söyleniyor. Henüz resmi bir açıklama olmadığı için bu şekilde değerlendirdik bu gelişmeleri. Ayrıca, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de transfer hamleleri yapmaları bekleniyor ve bu yönde bazı isimler ön plana çıktı. 

5 yorum:

nebilim dedi ki...

bizde bir hareket yok mu.. tamika geliyor mu?

Adsız dedi ki...

Bojana ile konuşma fırsatım oldu nette. Federasyon kanalıyla belirtilmese de transfer kesin. Hatta antremanlara falan çıkıyor :)

Adsız dedi ki...

fenerbahçenin taurasi'nin yerine kimle ilgilendiğini biliyor musunuz.ben bir taraftar olarak candace parker'ı almalarını çok isterdim...

Adsız dedi ki...

Candace, UMMC'nin oyuncusu. Hatta takıma katılmış bile olabilir şu dönemde.

Adsız dedi ki...

gerçekten öyleymiş.fenerbahçede diana taurasi'nin yerine gelmesini istediğim 2 oyuncu cappie pondexter ve candace parkerdı.pondexteri biliyordum ama candace da zaten avrupada oynuyormuş.