BIY AD

28 Ocak 2011 Cuma

Rusya Kupası Ekaterinburg'da Kaldı

27-28 Ocak tarihleri arasında Ekaterinburg'da oynanan Rusya Kupası Dörtlü Finali sonrasında UMMC, üst üste 3., toplamda ise 4 kupa şampiyonluğunu yaşadı. Finalin diğer ayağındaki Nadezhda ise tarihinde ilk kez final oynama başarısını gösterdi. Sonuçlar şu şekilde:

27 Ocak:
Yarı Final: UMMC Ekaterinburg:99 - Dynamo-GUVD:48
Yarı Final: Nadezhda:85 - Spartak Moskova:82
28 Ocak:
Üçüncülük Maçı: Dynamo-GUVD:69 - Spartak Moskova:83
Final Maçı: UMMC Ekaterinburg:79 - Nadezhda:73

Final maçını izleme şansım oldu. İlk yarının sonunu iyi oynayan UMMC, sürekli başa baş giden oyunda ilk kez farkı bir kaç topa yükseltti. Üçüncü çeyrek başında Stepanova'nın pota altında sertlik düzeyini arttırmasıyla ev sahibi ekip farkı çift hanelere çekti. Fakat etkili uzunları ile içeriden oynamaktan vazgeçmeyen Nadezhda farkı yavaş yavaş eritirken, 4. çeyrekte öne geçmesini de bildi. Son dört dakikaya beraberlikle girilirken, UMMC'nin gömülü savunması Nadezhda'yı dış atışlara zorladı. Pota altındaki etkisini, çizginin dışına taşıyamayan Nadezhda, oyundan düştü doğal olarak. Maç ev sahibi lehine 79-73 bitince, hem son şampiyon hem de ev sahibi Ekaterinburg şehri kupayı kaybetmemiş oldu. Bir yanda Parker, Gruda, Stepanova diğer yanda Tina Charles, Verameyenka, Baranova gibi etkili uzunlar olunca pota altında keyifli mücadeleler izledik ama Celine Dumerc ve Olga Arteshina'nın dış atışlardaki isabetli oyunları dengeyi UMMC lehine bozdu diyebiliriz. 

Oyuncu Ödülleri:
MVP: Olga Arteshina (UMMC)
En İyi Oyun Kurucu: Ana Dabovic (Dynamo)
En İyi Guard: Ilona Korstin (Spartak)
En İyi Forvet: Liudmila Sapova (Nadezhda)
En İyi Pivot: Maria Stepanova (UMMC)
İzleyici Ödülü: Candace Parker (UMMC)

3 yorum:

Fenerli1978 dedi ki...

Slmlar Aras,

Sen bayan basketi Rusyanın hangi kanalında izliyorsun. Ben rusyanın ücra bir köşesinde yaşıyorum. Sen dün maçla ilgili twit atarken ben baktım ama benim burdaki rus kanallarında maç yoktu.

Saygılar,
Fenerli1978

Adsız dedi ki...

Dün twitter'da RT'lemiştim linki, gözden kaçırmışsınız, maçlar da kaçmış :).

http://divsport.ru/on_line_translations/ bu linkten izledim dünkü kupa maçlarını ama lig için de buradan yayın oluyor mu pek bilgim yok açıkçası.

Fenerli1978 dedi ki...

Vallaha iş internettense o biraz zor biz rusyaya ait bir adada yaşıyoruz ve internet hızımız 100kb. yani internetten birşey izlemek deveye okyanusu geçirmek gibi birşey. Benim bildiğim kadarıyla bayan basketi NTV Plus veriyor. Erkek basketi russia 2 veriyor ama o saattede ben genelde uyuyor oluyorum. :(

Saygılar,
Fenerli1978