BIY AD

22 Ocak 2011 Cumartesi

TKBL'de Solo Performanslar

Ligin 13. haftası bugün oynanan 4 maç ile başladı. Günün en dikkat çeken maçı olan İstanbul Üniversitesi-Beşiktaş karşılaşmasında, dikkat çeken şey maçın kalitesi değil yaşanan aksaklıklar oldu. Avcılar Spor Salonu'nun 24 saniye saati sürekli arıza çıkarınca maç 4 saate yakın bir sürede ancak tamamlanabildi. Birçok kez durmak zorunda kalan maçı Beşiktaş, 71-73 kazanmayı başardı.

Beşiktaş maçı ayrı bir kaç satırı hak ediyordu. Bu olumsuzlukların yanında göz kamaştıran bireysel performanslar da vardı TKBL'de. Cumartesi sonuçları ve asıl konumuz olan oyuncu performansları şu şekilde oluştu:

Tarsus Belediye:67 - Fenerbahçe:88
Fenerbahçe'nin kaptanı Nevriye Yılmaz'dan inanılmaz bir performans geldi bu maçta. 13/13 ikilik, 1/1 üçlük, 1/1 serbest atış isabetiyle 30 sayı üreten Nevriye, 14 ribaund ve 5 asist ile harika şut performansını taçlandırmış oldu. %100 ile şut attığı bu maçta 47 verimlilik puanına sahip olan Nevriye, tekrarı çok zor bir başarıya imza attı.

İstanbul Üniversitesi:71 - Beşiktaş:73
Bu maçta solodan ziyade bir düet vardı Beşiktaş'ın 2 yabancısından. Nykesha Sales 30, Izi Castro Marques de 23 sayı ile takımlarının attığı 73 sayının, 53'ünde pay sahibi oldular. Geriye kalan 20 sayının 12'sinin de Yasemin'in ellerinden geldiğini belirtelim.

Samsun Basket:85 - Botaş:81
Ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Tatum Brown forma giymezken, Gülşah (20 sayı), Toliver (19 sayı), Adair (17 sayı) ve Amachree (15 sayı) ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Fakat her haftaya bir imza bırakan Jolene Anderson yine maçın en yüksek skoruna ulaşan oyuncu oldu. 28 sayı-8 ribaund-1 asist ile oynayan Amerikalı, sayı ortalamasını yükseltmeye devam ediyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

nevriye gerçekten mükemmel bir oyuncu.geçen seneki hocamız haydar kemal ateş onun için
"nevtiye, bayan basketbolumuzda tek.keşke ondan birkaç tane daha olsa demişti."
onu hiçbir oyuncuya değişmem.çünkü pivot olmasına rağmen inanılmaz yüzdeli atıyor.bir de bu fenerbahçe bu galatasaraya elenirse gerçekten üzülürüm.

Haluk dedi ki...

istanbul'dan samsun'a bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim, gitmişkende samsun-botaş maçına gidelim dedim,,iyiki gitmişiz gerçekten çok heyecanlı ve kıran kırana bir maç oldu,samsun son periyotta farkı bir ara 12 sayıya kadar çıkarttı, fakat jessica denen oyuncularının 5 faulle çıkması, gülşah'ın ve toliver'in 4 faulünün olmasını botaş iyi kullandı,,bunların üzerine samsun koçunun hakeme itirazı yüzünden teknik faul verilmesi ve serbest atışların basket olması birden farkın kapanmasına ve Botaş takımının 2 sayı öne geçmesine neden oldu,,,2 dk kala toliverin attığı üçlük ve ardından Gülşah ve makbule'nin serbest atışlardan bulduğu sayılar, son saniyelerde samsunun rahatlamasına yol açtı,,Makbulenin maç sırasında samsun seyircisini ateşlemek için el hareketleri ile haydi herkes aya işareti ve ardından seyircinin salona baskısı görülmeye değerdi,,keşke TV canlı verseydi herkes seyredebilseydi...Samsun maçlarına her hafta giden arkadaşım , oradaki maçların hep böyle heycanlı ve çekişmeli geçtiğini söyledi,,darısı diğerlerinin başına dedim...