BIY AD

22 Ocak 2011 Cumartesi

Uyuklatan Maç Galatasaray'ın


Galatasaray:53 - Mersin BŞB:50
Galatasaray ilk çeyreğinde sadece 8 sayı bulabildiği, 'öylesine' oynadığı Mersin BŞB karşısında sancılı da olsa kazanmayı başardı. En düşük skorlu maç rekorunu da geliştirmeye devam ediyor Galatasaray. Galatasaray-Panküp maçında 2. kez bir Galatasaray maçında yenilenen rekor, bir sayı daha aşağı düşünce Galatasaray-Mersin maçı sezonun en düşük skorlu karşılaşması oldu. Ayrıca 53 sayı Galatasaray'ın bu sezon ligde attığı en düşük rakam olarak istatistiklere geçiyor. İki takımın toplam 36 basket atabildiği maçı anlatmak zor ondan ben de rakamlara sardım. Ufak bir özet geçersek; hücumda Sylvia üzerinden oynama isteği ile başladık, fakat onu bulamayınca hücumda bir şey üretemeden döndük. İkinci çeyrekte baskılı savunma ile Mersin'in kilidini kıran Galatasaray öne geçmeyi başardı ama Mersin oyundan kopmadı bu dönemde. İkinci yarıya da 11-0'lık bir seri ile başlayınca takımımız, artık kopar maç dedik ama nedense o kadar oynamak yetti Galatasaray'a. Sonra uyku modu başladı tekrar parkede. USK Prag maçının aksine benchten hiç katkı alamayan Galatasaray, Mersin'in işi son topa kadar getirmesine seyirci oldu. Neyse ki son topta Jinks'e akılcı bir baskı yapan Galatasaray, Mersin'e rahat atış şansı vermedi ve maçı bitirmesini bildi.

Sylvia Fowles, Galatasaray'ın en skorer oyuncusu -çift hanelere ulaşan tek isim- olduğu maçta, 10 da ribaund çekerek double-double yaptı. Oyunun 2. yarısında daha istekli haldeydi ama ilk yarısında rakibi gözünün önünde top sektirirken şortunu düzelten hali benim için cinnet sebebi oldu. Kendisinden beklentilerimiz çok büyük, keza oyunculuğuna saygımız da öyle ama deplasmandaki Spartak, içerideki Halcon ve bugün Mersin karşısında dönem dönem inanılmaz konsantrasyon sorunları yaşadığına şahit olduk, bu haller ona hiç yakışmıyor. Ben bugün sürelerin de çok adil dağıtıldığına inanmıyorum, mücadeleci oyunlarıyla uyuyan takıma kıvılcımlar verebilecek Tuğba ve Michelle daha uzun süre alabilirlerdi sanki. Çok şükür yazı bitiyor, bir selam maçı yayınlayacağız deyip yayınlamayan GS TV'ye, bir selam da Galatasaray isminin 100 kişiye oynamasından rahatsız olmayan taraftara.


GALATASARAY MEDICAL PARK:
Tuğba Palazoğlu: (24:25, 6 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 1 top kaybı, 3/9 şut)
Doneeka Hodges: (16:29, 2 sayı, 3 asist, 1 top kaybı, 1/3 şut)
Bahar Çağlar: (15:25, 6 sayı, 3 ribaund, 2 top kaybı, 3/6 şut)
Işıl Alben: (25:24, 2 sayı, 1 asist, 3 top çalma, 1/7 şut)
Gintare Petronyte: (09:14, 2 sayı, 2 ribaund, 1/2 şut)
Nihan Anaz: (21:29, 4 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 0/3 şut)
Melisa Can: (24:54, 7 sayı, 7 ribaund, 4 top çalma, 3 top kaybı, 2/4 şut)
Seimone Augustus: (31:24, 7 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 3/9 şut)
Sylvia Fowles: (30:46, 17 sayı, 10 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, 6/9 şut)


MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Tuğçe İnöntepe 3 (5 ribaund- 5 asist), Merve Aydın 5 (2 ribaund), Chanel Mokango 4 (4 ribaund), Korel Engin (4 ribaund- 1 asist), Deniz Çolakoğlu 2, Constance Jinks 17 (5 ribaund), Erlana Lanay Larkins 15 (15 ribaund- 3 asist), Melike Tuğba Talaslıoğlu 4 (1 ribaund)

1 yorum:

Mehmet ÜÇOK dedi ki...

Galatasaray takımında bir şeyler ters gidiyor.
ligdeki rakibimiz maçlarında rakiplerine 10 civarında sayı fark atarken Gs bir çok maçı sıkılıyarak kazandı.
Avrupa kupasında durum belli .
bu göstergeler Gs'ımızda bir şeyler eksik görüşümü destekliyor.
şu an ligde sıralamamız iyi ama rakiplere korku veremiyoruz.